Programma

We zijn verheugd om de nieuwe line-up van inspirerende sprekers aan te kondigen voor de aankomende editie van Beurs Eigen Huis! Van 11 tot en met 13 oktober zullen op ons sprekerspodium diverse experts hun kennis en ervaringen delen over alles wat met duurzaam en comfortabel wonen te maken heeft. 

Onze sprekers zullen uiteenlopende onderwerpen behandelen, van innovatieve bouwmethoden en energiebesparende maatregelen tot interieurontwerp en slimme technologieën voor thuis. Of je nu een startende huiseigenaar bent of een doorgewinterde doe-het-zelver, er is voor iedereen iets te leren en te ontdekken.

Hieronder alvast een voorproefje van enkele van de boeiende sprekers die je kunt verwachten. We zullen de komende weken meer sprekers en details van hun presentaties bekendmaken. Zorg ervoor dat je regelmatig onze website bezoekt voor de laatste updates.

Beurs Eigen Huis PODIUM

Beurs Eigen Huis Podium | 11, 12 & 13 oktober

Laura Broekhuis BEURS EIGEN HUIS
Laura Broekhuis | Scanabouw
Laura Broekhuis BEURS EIGEN HUIS
Laura Broekhuis | Scanabouw

Het bouwen van een woning met natuurlijke materialen

11:30 - 11:50

Scanabouw
Als expert op het gebied van hout(skelet)bouw neemt ScanaBouw u graag mee in onderwerpen welke geraakt worden bij het bouwen van een houten woonhuis. Tijdens de presentatie proberen wij zoveel mogelijk informatie te geven over de praktische kant van het bouwen van een woonhuis in hout. Uiteraard komen de voordelen, maar ook de nadelen aan bod en is er ruimte voor het stellen van vragen.

SPREKER BEURS EIGEN HUIS
Ministerie BZK | Annemarie Küppers
SPREKER BEURS EIGEN HUIS
Ministerie BZK | Annemarie Küppers

Overheidsopties voor Duurzaam Wonen: Informatiesessie voor Huiseigenaren

12:00 - 12:20

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties
Tijdens deze informatieve sessie zal Annemarie ingaan op de mogelijkheden van landelijke en gemeentelijke subsidies, evenals aantrekkelijke financieringsvormen, zoals de renteloze lening voor inkomensgroepen tot 60.000 euro via het Nationaal Warmtefonds. Daarnaast bespreekt ze de ondersteuning die beschikbaar is vanuit de gemeente en via verbeterjehuis.nl. Annemarie zal ook enkele voorbeelden geven van de kosten en geschatte opbrengsten van verschillende verduurzamingsmaatregelen.

SPREKER BEURS EIGEN HUIS
Petra Hendriks | Petra Hendriks Interieurontwerp
SPREKER BEURS EIGEN HUIS
Petra Hendriks | Petra Hendriks Interieurontwerp

Interieurontwerp als fundament van je (ver) bouwplannen

13:00 - 13:20

Petra Hendriks Interieurontwerp
Dat het (ver)bouwen van je huis een grote klus is, weet je. Stel je het nadenken over de inrichting nog even uit? Dat is eeuwig zonde! Jij wil straks niet in je nieuwe huis staan en beseffen dat het leeg aanvoelt, terwijl het juist een gezellig, luxe en fijn thuis moest zijn. Of je nu al begonnen bent of nog moet starten met (ver)bouwen, kom luisteren en ontdek hoe je dit kunt voorkomen.

SPREKER REALISEER JE DROOMHUIS
Ellen Vriend | ARTIMPRESA
SPREKER REALISEER JE DROOMHUIS
Ellen Vriend | ARTIMPRESA

jouw THUIS, jouw TUIN, dat doe je zó……

15:00 - 15:20

ARTIMPRESA
Regelmatig hoor je dat veel tuinen die recent zijn aangelegd erg op elkaar lijken. Alsof bewoners identiek zijn en dat is natuurlijk niet zo. Fraaie tuinen of niet, toch is het een gemiste kans als persoonlijke voorkeuren niet tot uiting komen in de tuin.

Ellen Vriend van Artimpresa laat diverse tuinen zien die door haar ontworpen zijn. Zij vertelt wat de essentie is van goed ontworpen tuinen. Dat zijn tuinen die aan de verwachtingen en voorkeuren van de bewoners voldoen én die ook architectonisch kloppen. Dat maakt dat mensen hun tuin als hun thuis zullen gaan ervaren. Een tuin die de juiste samenhang vertoont qua indeling, vormgeving en materiaalkeuze en voor lange tijd boeiend blijft. Dat bespaart veel geld en ergernis als na aanleg van de tuin het tuinconcept niet ideaal blijkt te zijn.

Word je al nieuwsgierig? Kom dan naar de lezing en overtuig jezelf.

 

> Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Aan dit programma kunnen geen rechten worden ontleend.