Inspiratie & tips

Tijdens een bezoek aan Beurs Eigen Huis krijgen jullie veel advies en inspiratie, maar ook online kunnen jullie bij ons terecht voor tips voor al jullie (ver)bouw- en woonplannen.

Lees hier de blogs vol handige informatie. Zo kunnen we jullie extra goed van dienst zijn bij de realisatie van jullie droomhuis! 

4 tips om je woning te moderniseren

Een dure onderneming waarbij vaak veel frustratie komt kijken: het verbouwen van je huis. Toch is het de investering en het werk waard omdat het je huis aanzienlijk kan verbeteren. Wel is het belangrijk dat je met verschillende factoren rekening houdt zodat het eindresultaat zo uitpakt als je graag wilt. 

Check dakpannen bij klushuis

Het kopen van een klushuis is een spannende onderneming. Terwijl je jouw nieuwe woning bewondert, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de praktische aspecten van je huis. Een van de eerste dingen die je moet controleren, is de staat van je dak. Dakpannen vervangen kan essentieel zijn om je huis in goede conditie te houden en toekomstige problemen te voorkomen.

Wanneer zijdeglanslak?

Het kiezen van de juiste verf kan best een uitdaging zijn. Met zoveel opties op de markt, is het belangrijk om te weten welke verfsoort het beste past bij jouw project. Een populaire keuze voor zowel binnen- als buitenschilderwerk is zijdeglanslak. Maar wanneer gebruik je nou precies zijdeglanslak? In dit artikel leggen we het graag uit!

De schuifdeur als oplossing

Schuifdeuren zijn een veelzijdige en stijlvolle toevoeging aan elke woning. Ze bieden praktische voordelen zoals ruimtebesparing en verbeterde toegankelijkheid, en kunnen ook wat betreft uitstraling grote meerwaarde bieden. Hierdoor zijn ze geschikt voor allerlei soorten interieurs, waaronder de volgende.

Kies de perfecte raamdecoratie

Raamdecoratie heeft verschillende doelen en kan in elke stijl op vele manieren worden toegepast. Deze tips helpen je om een weg te vinden tussen alle ideeën en opties om de perfecte fit voor jouw raam te vinden.

Stoere stalen details in je interieur

Ben je op zoek naar een manier om je interieur een stoere uitstraling te geven? Overweeg dan om een aantal stalen details toe te voegen. Staal is niet alleen duurzaam en sterk, maar ook erg stijlvol. In dit artikel geven we tips over hoe je stalen accenten kunt integreren in je interieur, van de meubels tot kleine accessoires.

Kies de juiste woonverzekering

Het kopen van je eerste huis is een spannende mijlpaal. Maar naast het kiezen van de perfecte locatie en het tekenen van de koopakte, is het belangrijk om na te denken over een adequate woonverzekering. Hier zijn enkele onmisbare tips om je te helpen de juiste keuze te maken.

De beste materialen voor een overkapping

Het creëren van een comfortabele en stijlvolle buitenruimte kan een geweldige toevoeging zijn aan je huis. Een overkapping in je tuin biedt niet alleen beschutting tegen weersinvloeden, maar kan ook dienen als een verlengstuk van je leefruimte. Maar welke materialen zijn het beste voor het bouwen van een overkapping?

Figuurglas voor meer uitstraling

Ben je op zoek naar een manier om de uitstraling van je woonruimte te verbeteren? Overweeg dan eens om figuurglas toe te voegen aan je interieur! In deze blogpost delen we enkele geweldige manieren waarop figuurglas kan helpen om je huis te verfraaien en een unieke uitstraling te creëren.

Je woning laten impregneren?

Je woning opnieuw laten impregneren: wat komt er allemaal bij kijken? Als je je gevel impregneert, breng je een beschermend laagje aan. Dit zorgt ervoor dat water, vuil en andere schadelijke stoffen niet in het metselwerk trekken. Waarom is dat belangrijk, hoe werkt het precies en welke stappen moet je zetten voor een goede impregneerbehandeling? Lees er hier meer over!

De 6 voordelen van dubbel glas

In de wereld van ramen en deuren is dubbel glas al lang een populaire keuze vanwege zijn vele voordelen. Laten we eens dieper ingaan op de voordelen van dubbel glas en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw huis of bedrijf.

Hoe kies je de juiste zonwering?

Nadenken over welk type zonwering je wilt en op welke manier je het wil bedienen, doe je bij het bouwen van een eigen huis het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium. Bij zonwering heb je de volgende keuzes:

Het geheim van een gezellig interieur

Met een gezellig interieur kan je grijze ruimte omtoveren tot een gezellige plek die aanvoelt als thuis. Met het juiste interieur creëer je een comfortabel, functioneel maar ook esthetisch huis. In dit artikel bespreken we daarom hoe jij met tips en trucs je interieur naar een hoger niveau kunt tillen.

De perefect georganiseerde wasruimte

Op zoek naar een slimme manier om je wasmachine en droger stijlvol te integreren en extra opbergruimte te creëren? De innovatieve oplossingen van Wasombouw zijn speciaal ontworpen om aan al jouw opbergbehoeften te voldoen en je wasruimte perfect te organiseren. 

Wat zijn de mogelijkheden van een jaren '30 woning?

Jaren 30 woningen hebben een aantrekkingskracht die veel mensen in hun ban houdt. Met kenmerkende elementen zoals glas-in-loodramen, karakteristieke gevels en sfeervolle erkers stralen ze een unieke charme uit. Maar wat zijn precies de mogelijkheden als je verliefd bent geworden op deze bouwstijl?

Welke kleur dakkapel kiezen?

Met het plaatsen van een dakkapel creëer je eenvoudig meer ruimte op zolder. Bij het kiezen van een dakkapel spelen verschillende factoren een rol. De kleur is bijvoorbeeld allesbepalend voor het totale exterieur van de woning. Maar voor welke kleur kies je?

Aluminium schuifdeuren en meer

In de hedendaagse inrichting van huizen en kantoren krijgt duurzaamheid een voorname plek. Een materiaal dat uitblinkt in veelzijdigheid en duurzaamheid is aluminium, dat wordt ingezet voor een breed scala aan toepassingen waardoor het een populaire keuze is in het moderne wonen en werken.

Creëer een duurzame buitenruimte

In de huidige, drukke wereld is het hebben van een eigen plek waar je tot rust kunt komen essentieel. Een goed ontworpen tuin speelt hierin een cruciale rol. Maar hoe creëer je een duurzame en toch stijlvolle buitenruimte?

Deze deskundigen zijn onmisbaar

Ga je verhuizen? Dan komt er logischerwijs veel op je af. Nog voordat de sleutel in ontvangst wordt genomen moet er veel geregeld worden. De juiste deskundigen maken al een groot verschil. Maar wie zijn nou echt absoluut onmisbaar tijdens het verhuizen?

Slaapkamer make-over

Staat het transformeren van de slaapkamer binnenkort bij jou op de to-do lijst? Bijvoorbeeld omdat dit de laatste kamer van het huis is dat je nog een keer onder handen moet nemen? Een goed ontworpen slaapkamer is niet alleen esthetisch verantwoord. Het kan het slaapcomfort ook nog eens een flinke boost geven.

Een succesvolle renovatie

Je hebt besloten om je handen uit de mouwen te steken en je huis een make-over te geven. Dat is geweldig! Maar wacht even, voordat je begint te slopen en te bouwen, laten we het eens hebben over gereedschap. In dit artikel helpen we je op weg met enkele tips bij het vinden van het juiste gereedschap.

Meer natuur in je (thuis)kantoor

Een (thuis)kantoor is een ruimte waar we veel tijd doorbrengen. Het is daarom belangrijk om deze plek zo aangenaam en functioneel mogelijk te maken. Kamerplanten kunnen hierbij een verrassend grote rol spelen! In dit artikel delen we enkele tips om kamerplanten effectief te gebruiken in je kantooromgeving, zowel thuis als op het werk.

Wanneer is glasschade verzekerd?

Een kapot raam in huis kan voor flink wat stress zorgen. Naast de directe overlast en het ongemak, komt al snel de vraag op: ben ik hiervoor verzekerd? Laten we eens dieper ingaan op de verschillende scenario's waarin een raam kan breken en wanneer glasreparatie wel of niet gedekt is door je verzekering.

Trap als blikvanger

Wil jij je trap omtoveren tot een ware blikvanger in je huis? Met de juiste tips kun jij de stijl van je trap opvallend maken en hiermee een statement maken. Benieuwd hoe je dit het beste kan doen, in deze blog delen we een aantal tips om van je trap een echte blikvanger te maken!