Extra verdieping op een plat dak

 

Of je nu een plat of een schuin dak hebt, er zijn altijd mogelijkheden om meer ruimte in je woning te creëren. De meeste woningen in Nederland hebben een schuin dak. Doordat deze schuin aflopen verlies je ruimte in de hoogte. Wanneer je door een wijk loopt met dit type woningen zal een groot gedeelte over een dakkapel beschikken. Een zolder kan erg goed gebruikt worden als extra kamer en het is soms zelf mogelijk om meerdere kamers op zolder te maken. Extra ruimte in de hoogte zorgt ervoor dat er geen ‘sta ruimte’ verloren gaat en een groter deel van de ruimte is daardoor te belopen. Het plaatsen van een dakkapel is de meest voorkomende verbouwing om extra ruimte te winnen. Bij huizen met een plat dak kan er echter nog meer veel ruimte worden gewonnen dan bij huizen met een schuin dak. Toch wordt dit minder vaak overwogen.

Verdieping op dak mogelijk | Beurs Eigen Huis

Wanneer is een extra verdieping mogelijk?

Door je woning in de hoogte verder uit te bouwen kan er in de meeste gevallen tussen den 20 tot 30 m2 aan extra ruimte worden gewonnen. Dit is voldoende voor 2 en soms misschien wel 3 kamers. Dit kan een betere optie zijn dan verhuizen naar een nieuwe woning. Wanneer je een extra verdieping wilt laten plaatsen heb je eerst een vergunning nodig van de gemeente. Er zijn meerdere factoren waar zij rekening mee houden. Het belangrijkste is dat je buren instemmen met het idee en dat niemand er hinder van heeft. Als je van tevoren om toestemming vraagt (eventueel door handtekeningen te verzamelen) werkt dit in jou voordeel. Het is belangrijk dat je met een dakwerker een plan bespreekt

Hoe je de extra verdieping gaat toevoegen op een manier waardoor het karakter van de wijk niet verloren gaat. Het is belangrijk dat alle woningen op elkaar blijven lijken en de dakopbouw geen doorn in het oog is. Een ervaren dakdekkersbedrijf zal echter genoeg ervaring hebben om je hierbij van dienst te zijn.

 

 

Kosten extra verdieping | Beurs Eigen Huis

Wat gaat het toevoegen van een verdieping mij kosten?

Een extra verdieping kan voordeliger zijn dan je denkt. Veel dakopbouw specialisten adverteren al met prijzen ‘vanaf 15.000’. Je hebt dan wel alleen de opbouw en je zult zelf nog veel moeten doen om de ruimte bewoonbaar te maken. Een realistische prijs voor een woonklare extra verdieping met isolatie en kozijnen ligt eerder rond de 25.000. Dit lijkt in eerste instantie veel maar kan een stuk voordeliger zijn dan verhuizen naar een nieuwe woning. Vraag altijd meerdere offerte aan om aan de beste prijs te komen.