Breng de natuur naar binnen


Sommige mensen kunnen intens genieten van de natuur. Ze genieten van het geluid van de vogels, het mooie landschap en de frisse lucht. Ze zijn geïnteresseerd in de verschillende bloemen en planten die opbloeien en zouden het liefst de natuur in hun huis hebben. Een manier om een stukje natuur in huis te hebben is door middel van het creëren van een plantenwand, ook wel een verticale tuin genoemd. Het kan een mooie toevoeging aan je huis zijn, het creëert een ontspannen sfeer en het brengt de natuur naar binnen. Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om de ideale plantenwand in je huis te creëren.

Selecteer de juiste locatie
Het eerste punt waarover besloten moet worden is de locatie van de plantenwand. Het is hierbij belangrijk om te denken aan dingen zoals lichtinval, beschikbare ruimte in huis en luchtvochtigheid. Licht is essentieel voor planten dus een locatie vlakbij een raam zou ideaal zijn.

Kies geschikte planten
Naast een goede locatie is het ook belangrijk om geschikte planten te selecteren. Kies voor planten die het zouden kunnen overleven in jouw huis. Dit kan bijvoorbeeld een ananasplantje zijn. Andere voorbeelden van geschikte planten zijn luchtplanten, varens, klimop en hangende vetplanten.
Kies het juiste frame of systeem. Er zijn verschillende manieren om een plantenwand systeem te creëren. Als je creatief bent, zou je zelf een plantenwand aan de muur kunnen bevestigen met houten latten of ander materiaal. Er zijn ook modulaire systemen met zakken of panelen die aan de muur worden bevestigd. Het belangrijkste is dat het systeem of het frame stevig genoeg is om de planten te kunnen dragen.

Voorbereiding van de grond
Zorg dat je potgrond koopt die past bij het soort plant die je aan de plantenwand wil toevoegen. De potgrond is de plek waar de plant in zal groeien dus het is cruciaal dat je hierin de juiste keuze maakt.

Plaats de planten
Het is nu tijd om de planten in de panelen, zakken of op de zelfgemaakte latten te plaatsen. Verder is het belangrijk om ervoor de zorgen dat de planten stevig zijn geplant en dat de wortels goed contact maken met de potgrond.

Onderhoud en verzorging
Wanneer je plantenwand eenmaal af is, is het ook belangrijk om de planten goed te onderhouden. Geef de planten voldoende water maar ook niet te veel. Controleer of er geen ongedierte in de planten zit en verwijder de dode blaadjes en/of takken regelmatig.

Kortom, eenmaal gecreëerd en goed onderhouden, kun je genieten van je prachtige plantenwand en de voordelen van een groenere leefomgeving in je huis. Een plantenwand kan niet alleen de luchtkwaliteit verbeteren en een gevoel van rust brengen in je huis, maar het kan ook een unieke en decoratieve touch toevoegen aan je interieur. Het is een creatieve manier om de natuur binnen te brengen en een oase van groen te creëren waar je van kunt genieten.