Zonnepanelen huren of kopen


Zonne-energie is een duurzame energiebron die blijft stijgen in populariteit. Daarom overwegen steeds meer mensen om zonnepanelen te laten plaatsen. De aanschaf kan een behoorlijke investering zijn die je op korte termijn nog niet terugverdient. Dit maakt veel mensen aan het twijfelen. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om zonnepanelen te huren in plaats van te kopen. Dit heeft een aantal hele aantrekkelijke voordelen! In dit artikel bespreken we de belangrijkste redenen om zonnepanelen te leasen.

Geen hoge investeringskosten
Wanneer je zonnepanelen koopt, ben je direct een groot bedrag kwijt. Pas na een lange periode begin je deze investering terug te verdienen. Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te huren, heb je geen hoge investeringskosten. Je betaalt maandelijks een bedrag dat natuurlijk een stuk lager ligt dan de energiekosten die je ermee bespaart.

Direct besparen na installatie
Op het moment dat de panelen zijn geïnstalleerd, kun je direct beginnen met het opwekken van duurzame energie én het besparen van geld. Je hebt er dus al op korte termijn profijt van. Zorg ervoor dat je een huurovereenkomst aangaat met een professioneel bedrijf dat werkt met gespecialiseerde installateurs. Vaak is er wel een bedrijf in jouw omgeving te vinden. Zoek bijvoorbeeld eens naar zonnepanelen Enschede als je in het Oosten van het land woont. Otovo is een goed voorbeeld van een bedrijf dat zonnepanelen verhuurt. Deze expert verzekert je van de beste kwaliteit panelen, professionele installatie en maar liefst 20 jaar garantie. 

Geen onderhoudskosten
Bij gehuurde zonnepanelen ben je niet zelf verantwoordelijk voor het grote onderhoud. Zowel het werk als de bijkomende onderhoudskosten liggen dus bij de verhuurder. Dat scheelt weer een hoop stress en geld.

Geen risico bij defecten
Ook bij storingen en defecten is de verhuurder van de zonnepanelen verantwoordelijk. Je kunt aanspraak maken op de productgarantie en service. Zo loop je zelf dus geen onnodig risico.

Salderingsregeling
Ga je zonnepanelen huren bij Otovo en heb je aan het eind van de maand meer energie opgewekt dan verbruikt? Dan kun je deze energie verkopen aan het net. Ook bij gehuurde panelen ben jij namelijk eigenaar van de opgewerkte zonne-energie.

Administratieve zaken uit handen
Als je zelf zonnepanelen koopt, moet je ook de vergunning en al het papierwerk zelf regelen. Bij het huren wordt een groot gedeelte van de administratieve zaken uit handen genomen. Wanneer je gaat verhuizen is het daarnaast mogelijk om de zonnepanelen installatie af te kopen of om het contract over te dragen.

Mogelijk om zakelijk te leasen
Bij sommige bedrijven is het mogelijk om zowel privé als zakelijk zonnepanelen te leasen. Het is zeker interessant om je hier eens in te verdiepen.