Zo haal je luxe in je woonkamer

Stiekem zijn we allemaal gek op luxe, alleen denken we dat we dat niet kunnen veroorloven. Luxe associëren we vaak met duur. Toch hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Met diverse patronen, diepe kleuren en verschillende stoffen haal je luxe in huis zonder dat het veel geld hoeft te kosten. Wil je graag dat je woonkamer luxe uitstraalt? Hier lees je hoe je dat makkelijk doet.

Interieur styling tips REALISEER JE DROOMHUIS

Kies voor chique kleuren
Door chique kleuren terug te laten komen in het interieur, geef je je woning een luxe en warme uitstraling. De kleuren die je nu veel ziet, zijn okergeel, donkerblauw, olijfgroen en bruin. Vaak zijn dit wat diepere donkerdere kleuren. Je kan deze kleuren terug laten komen op de muur, in een kleed, in accessoires of in schilderijen. Wanneer je dit vervolgens combineert met bijvoorbeeld donkere houten meubels, krijg je helemaal het gevoel dat je een kasteel binnen stapt. Daarmee haal je gelijk dat luxe gevoel in huis.

Nieuwe deuren
Met het plaatsen van nieuwe deuren kun je ook het luxe gevoel in huis halen. Meestal zitten er standaard deuren in een woning. Ga je voor luxe? Kies dan bijvoorbeeld voor stalen taatsdeuren. Naast dat dit luxe uitstraalt, is het ook nog eens heel modern en staat het mooi bij elk interieur. Wat taatsdeuren anders maakt dan een reguliere deur, is dat het scharnier op een andere plek gemonteerd wordt. Bij een normale deur zit dit aan de zijkant, waardoor de deur slechts op een manier open en dicht kan. Bij een taatsdeur zit het scharnier bovenaan, waardoor de deur in 90 graden in beide richtingen geopend kunnen worden. De deuren kunnen open blijven staan, maar kunnen ook gemakkelijk gesloten worden. 

Stoffen
Door stof toe te voegen in het interieur, kun je dat luxe gevoel in huis brengen. Een stof die een en al luxe uitstraalt, is velvet. Deze stof heeft een lichte glans waardoor het echt dat luxe gevoel geeft. Vooral wanneer je de velvet stof in een donkere kleur kiest, zoals olijfgroen of donkerblauw, waan je je helemaal in een chateau. Een bank in deze stof of een poef, doet al veel voor dat chique gevoel.

Stijlvolle patronen
Tegenwoordig zie je steeds meer patronen terugkomen in het interieur. Het ene patroon is het andere niet. De keuze van tegenwoordig is erg ruim. Kies bijvoorbeeld een behang met een stijlvol patroon daarin. In combinatie met warme donkere kleuren waan je je in een waar paleis om in te wonen. Naast behang kan je het stijlvolle patroon ook terug laten komen in een vloerkleed, de bank of in sierkussens op de bank.