Zo haal je het voorjaar binnen


De lente is aangebroken, de zon schijnt en de bomen beginnen alweer knoppen te krijgen. Dé tijd om naar buiten te gaan om volop te genieten van het voorjaarszonnetje. Helaas houdt de coronacrisis ons voorlopig binnen, maar geen nood! Met de volgende tips haal je het voorjaar naar binnen. Zo kan je binnen toch nog een beetje genieten van buiten.

Lekker fris
Gedurende de winter verzamelen we kussens, dekentjes en schapenvellen om het binnen lekker warm en knus te houden. Heel gezellig, maar na de donkere wintermaanden is het hoog tijd om alles weer eens lekker uit te kloppen en op te bergen. Na de grote voorjaarsschoonmaak is alles weer lekker fris, en kan je in alle rust je interieur lenteproof maken.

De lente is hét moment om de muren eens van een nieuw kleurtje te voorzien. Kenmerkend voor de voorjaarsinrichting zijn frisse kleuren zoals zachtgroen of ijsblauw. Kleuren uit het koele kleurenpalet werken rustgevend op de geest, en laten zich makkelijk combineren met natuurlijke materialen zoals bamboe en hout. Toch liever een warmere kleur op de muur? Kies dan voor de trendkleur spiced honey. Volgens kleurexperts dé kleur van 2020! Weet je nog niet goed welke kleur past bij je interieur? Op Decorette vind je een gratis interieur test waarmee je kunt ontdekken welke stijl bij je past. 

Natuurlijke materialen
Uiteraard is het niet nodig om je hele inrichting om te gooien om een frisse voorjaarslook te creëren. Vervang bijvoorbeeld eens de zware gordijnen voor lichte exemplaren van linnen om het voorjaarszonnetje beter binnen te laten, of verruil de robuuste ouderwetse salontafel voor een slank exemplaar van bamboe. Natuurlijke materialen doen het altijd goed in combinatie met een natuurlijk kleurenpalet, en zijn prachtig te combineren met knusse accessoires zoals wollen dekens en schapenvachten als de winter weer voor de deur staat. Een goede basisinrichting met natuurlijke kleuren en materialen is eenvoudig aan te passen aan de verschillende seizoenen. Vind je het lastig een dergelijke inrichting te realiseren? Bij Decorette kan je gemakkelijk een afspraak maken voor persoonlijk interieuradvies. Of het nou gaat om een nieuwe vloer, raamdecoratie of behang, Decorette heeft alles in huis voor een perfect interieur.

Groen en duurzaamheid
In een fris voorjaarsinterieur mogen planten natuurlijk niet ontbreken. Helemaal van nu zijn planten met grote bladeren zoals de monstera. Ook zien we steeds meer buitenplanten terug in het interieur. Buitenplanten (voornamelijk struiken) hebben vaak een wat stoerder uiterlijk dan binnenplanten, wat je interieur een edgy look geeft. Anno 2020 hoeft het allemaal niet te strak, en buitenplanten zijn dé manier om buiten naar binnen te halen! Let er wel op dat niet alle planten geschikt zijn om binnen te houden. Vraag dus eerst bij het tuincentrum welke planten geschikt zijn.

Ook retro-planten zoals de pannekoekplant en sanseveria zijn met een comeback bezig. Zet deze luchtzuiverende kamerplanten in mooie frisgele bloempotten en je huis ademt voorjaar!