Zo geef je je keuken een upgrade


Heb jij een keuken waar je niet helemaal tevreden mee bent? Misschien is het te klein, gedateerd of past het simpelweg gewoon niet meer bij je smaak. Gelukkig hoef je niet direct een hele nieuwe keuken aan te schaffen om toch een upgrade te geven aan je huidige keuken. Door middel van kleine aanpassingen kun je deze ruimte namelijk transformeren tot een plek waar je wél graag wilt zijn. Op die manier kun je je keuken een nieuwe, frisse look geven zonder dat er een hele renovatie nodig is die een fortuin gaat kosten. Hieronder lees je hoe je je keuken een upgrade kunt geven!
 

BLOG DB olnine marketing

Nieuw keuken sanitair
Alhoewel de keukenkraan ook op de waterleiding is aangesloten, wordt het niet direct als sanitair benoemd. Toch spreken we hier ter verduidelijking over keuken sanitair en hier vallen de keukenkraan en de wasbak onder. Door het sanitair in de keuken aan te passen, kun je de uitstraling van de ruimte veranderen. Kies voor een stijlvolle Grohe kokend water kraan. Daarmee combineer je namelijk stijl én functie. Een kokend water kraan is ontzettend handig en zorgt voor extra comfort in de keuken. Zelfs koken wordt hierdoor efficiënter en makkelijker! 

Verander de kleuren
Een van de makkelijkste manieren om je keuken een upgrade te geven, is om de kleur van de muren of kasten te veranderen. Een frisse laag verf doet namelijk wonderen! Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur en die het gevoel van de ruimte versterkt. Heb je bijvoorbeeld een kleine keuken? Kies dan voor lichtere kleuren om de ruimte groter te laten lijken. Je kunt je keukenkastjes verven of wrappen met interieurfolie. Jouw voorkeur neemt hier de leiding. Pas vervolgens ook de grepen van de keukenkastjes aan en voilà! Je hebt direct een hele nieuwe keuken.

BLOG DB olnine marketing

Vervangen van de apparaten
Soms kan het vervangen van de hardware in de keuken ook wonderen doen. Niet alleen voor de uitstraling, maar zeker ook voor het gebruik. Vervang gedateerde apparaten in de keuken door nieuwe slimme keukenapparatuur en zorg ervoor dat je alle apparaten in dezelfde kleur kiest, zoals bijvoorbeeld chroom of zwart. Dit straalt stijl en uniformiteit uit. 

Nieuwe verlichting
Verlichting speelt een hele belangrijke rol in de sfeer van je keuken. Kies daarom voor nieuwe lampen om je keuken gezelliger en moderner te maken. Overweeg ook om LED strips onder de kastjes te installeren om je werkblad goed te verlichten. Dit staat niet alleen heel mooi, maar is ook nog eens heel handig!

Planken met accessoires
Ben je toe aan een meer open uitstraling in je keuken? Overweeg dan om open planken toe te voegen met leuke accessoires. Of zet hier mooie glazen weckpotten op met je voorraad rijst, pasta en ontbijtgranen. Hierdoor lijkt je keuken groter en creëer je een luchtige en frisse look. Zorg er wel voor dat je alleen spullen die je vaak gebruikt op de planken zet voor een opgeruimde uitstraling.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan om je keuken een upgrade te geven en je een dure renovatie met verborgen kosten kunt overslaan. Of je nu kiest voor een nieuwe kleur op de muren of nieuwe hardware, kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Succes met de upgrade en geniet van je nieuwe keuken!