Zo creëer je jouw droomtuin


Je hebt een huis gekocht, gefeliciteerd! Dat betekent dat je het natuurlijk wilt inrichten en verbouwen naar jouw smaak. De meeste mensen denken dan gelijk aan het interieur van de woonkamer of de slaapkamer, maar de tuin is net zo belangrijk! Lees daarom gauw verder voor tips om jouw droomtuin te creëren!

 

tuin boom realiseer je droomhuis

Tips
Je wilt een aantal bomen kopen. Ga daarom langs een tuincentrum en lees je goed in. De ene boom houdt er namelijk van om veel in de zon te staan terwijl er ook een hoop bodem zijn die je gemakkelijk in de schaduw kunt plaatsen. Het helpt ook om te onderzoeken wat voor soort tuin je hebt. Neem bijvoorbeeld een stuk grond mee naar een tuinspecialist en deze zal je uitleggen wat voor soort bomen je het beste in jouw tuin kunt planten. Het is belangrijk dat je wel voorzichtig bent met het aanschaffen van bomen. In de zomer kan het best vervelend zijn als de bomen het zonlicht blokkeren. Let er dus op dat je voor bomen kiest die bij jouw behoeftes passen. Een Japanse esdoorn is een prachtige boom en niet te groot, dus deze is erg handig als je een liefhebber bent van de zon. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je de tuin in de koudere maanden goed bijhoudt. De bomen zullen dan namelijk veel bladeren laten vallen. Dit kan voor overlast zorgen bij jou, maar ook bij de buren.

Tuinieren
Je hebt dan eindelijk jouw prachtige tuin gerealiseerd, maar het is nu wel zaak om het mooi te houden! Zorg er dus voor dat je de regelmatig even de tuin gaat bijwerken. Er zijn een hoop manieren om onkruid te verwijderen. Zo kun je kokend heet water gebruiken. Hierdoor zullen de eiwitten in de plant stollen, waardoor de plant vervolgens uit zichzelf dood gaat. Het is belangrijk om geen chemische middelen te gebruiken. Dit is niet goed voor de grond van de tuin en daarnaast kan het ook negatieve gevolgen hebben voor de planten of bomen die in de buurt van het onkruid staan. Het is daarnaast ook belangrijk om de bomen en heggen regelmatig te snoeien. Zo voorkom je dat jouw tuin er slordig uit gaat zien. Let er wel op dat je dit niet te vaak doet. Meestal is het voldoende om dit twee keer per jaar te doen, namelijk aan het einde van de zomer en in de winter kun je het nog een beetje bijwerken.

Met deze tips kun je al aardig wat werk verrichten. Wil je graag een boom zoals een amberboom kopen? Neem dan vooral een kijkje op de site van Ten Hoven Bomen!