Zo creëer je de perfecte kinderkamer


Je droomhuis realiseren? Dat is meer een doorlopend proces dan een eenmalige gebeurtenis met een duidelijk eind. Is het bijvoorbeeld niet de keuken waar een update nodig of gewenst is, dan is het wel de badkamer of de woonkamer. Nog een ruimte die in veel woningen diverse keren veranderd wordt, is de kinderkamer. Is het bij jullie ook tijd om bijvoorbeeld de babykamer om te gaan toveren in een leuke kinderkamer? Hieronder lees je er alles over!

Deze meubels mogen niet ontbreken in een kinderkamer
Is je kindje rond de drie jaar? Dan is het vaak wel tijd om de babykamer ‘om te bouwen’ in een kinderkamer. De inrichting verandert vaak ingrijpend. Onder andere omdat in een kinderkamer andere meubels thuishoren dan in een babykamer. Ledikant en commode eruit, hallo groot bed en bureau!

Houten kinderbedden: de ideale keuze voor kinderkamers
Houten bedden zijn de ideale keuze voor kinderkamers. Wat houten kinderbedden (waarvan allnatura een ruim en bijzonder leuk assortiment van aanbiedt) een ideale keuze maakt voor kinderslaapkamers? Ze zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, degelijk, duurzaam, functioneel en vaak ruimtebesparend. Welke ruimtebesparende voordelen houten kinderbedden bieden in een kinderkamer? Vooral in wat kleinere kamers is het gemakkelijk als kinderen eronder speelruimte hebben. Of dat er een uitschuifbed voor logees of handige bedlades om spullen in op te bergen onder het bed zitten.

Ook belangrijk: houten bedden passen helemaal thuis in een milieuvriendelijke inrichting van een slaapkamer!

kinderkamer hoogslaper realiseer je droomhuis

Een (in hoogte verstelbaar) kinderbureau
Vanaf de peuterleeftijd gaan kinderen zichzelf vaker in hun eigen slaapkamer vermaken. Veel kinderen vinden het daarom fijn om een bureautje op hun kamer te hebben. Hier kunnen ze rustig kleuren, knutselen of spelen. Wil je een kinderbureau dat niet binnen korte tijd alweer te klein is? Kies dan een bureau dat in hoogte verstelbaar is.
Behalve de meubels, verandert ook de decoratie als je van een babykamer een kinderkamer maakt. Schattig behang met beertjes of gordijnen met Nijntje erop? Dat zullen de meeste kinderen intussen wel ontgroeid zijn.

Het is een goed idee om samen met je kindje te gaan brainstormen over het thema en de gebruikte kleuren. Dit is niet alleen een belangrijke stap die hoort bij groter worden, maar vergroot ook de kans dat ze zich op hun gemak zullen voelen in de ‘nieuwe’ kamer. De slaapkamermeubels en accessoires pas je hierop aan. Denk aan een stoer piraten-, jungle- of zeethema voor jongens, en een prinsessen- of paardenthema voor meisjes. Zowel de kleuren van de muren, behang, gordijnen, beddengoed als kleine accessoires kun je allemaal bij het gekozen thema of kleurenpalet laten aansluiten.

Tip: hoewel de ‘standaardkleuren’ blauw en roze nog steeds erg populair zijn voor jongens- en respectievelijk meisjeskamers, zijn ook de meer neutrale kleuren okergeel en groen sterk in opkomst!