Woontrends & stalen deuren

In het jaar 2024, waarin nieuwe woontrends en innovaties aanwezig zullen zijn op het gebied van interieur, is het interessant om te kijken wat we op dit gebied kunnen verwachten. Verschillende woontrends van 2024 zullen de aandacht trekken, en we zien hierin dat stalen binnendeuren een belangrijk onderdeel van deze woontrends blijven en zijn. De wereld van interieurontwerp verandert echter continu, en daarom nemen we je in deze blog graag mee in de nieuwste trends van 2024.

Blog Skygate Voorjaar 2024 BEURS EIGEN HUIS

De woontrends van 2024
We werpen een blik op de woontrends die we in 2024 kunnen verwachten, waarin we veel tijdloze ontwerpen zien uit bijvoorbeeld de jaren zeventig. Daarnaast zien we een verschuiving in focus binnen deze woontrends, die steeds meer ligt op duurzaam wonen. Niet alleen door middels een verbouwing een duurzaam interieur samen te stellen, maar ook door gebruik te maken van interieuronderdelen bestaande uit duurzame materialen. Stalen binnendeuren in het interieur kunnen op verschillende manieren bijdragen aan het tot uiting laten komen van een betreffende woontrend, we vertellen je hier graag meer over.

Terug naar de Tijdloze Klassiekers
In de eerste trend die we verwachten, gaan we terug naar de klassiekers waarin tijdloze kleuren en diverse texturen een grote rol spelen. De stalen binnendeuren van Skygate bieden een uitgebreid scala aan afwerkingen en kleuren die naadloos aansluiten bij klassieke kleurenpaletten, waardoor verfijning aan je interieur wordt toegevoegd.

Stalen binnendeuren zijn niet zomaar functionele elementen die kamers scheiden. De deuren van Skygate gaan bijvoorbeeld verder dan alleen het bieden van deurontwerpen; we bieden mogelijkheden om je interieur te definiëren volgens de nieuwste trends. Dat brengt ons op de tweede trend: organische vormen en ronde lijnen.

Organische vormen en ronde lijnen
In de woontrends van 2024 vallen de organische vormen en ronde lijnen op als een subtiele, maar krachtige beweging in het interieurdesign van vandaag. Deze trend toont zachte, vloeiende lijnen en organische vormen die een gevoel van rust en evenwicht in huis brengen.

Een stalen binnendeur die perfect past bij deze trend is de Flow-collectie van Skygate. De ronde en gebogen lijnen van deze binnendeuren zorgen voor een mooie eyecatcher in het interieur, waarbij functionaliteit samengaat met esthetiek. De keuze voor organische vormen is een mooie manier om een eigentijds, maar toch tijdloos statement te maken. Passend bij een minimalistisch interieur of juist bij een meer gedurfd interieur, past de Skygate Flow-collectie zich perfect aan. Door de unieke lijnen van de Skygate Flow-binnendeuren wordt een gevoel van beweging en doorstroming gecreëerd, waardoor je interieur tot leven komt. Het is niet alleen een visuele keuze, maar ook een ervaring van ruimte en vrijheid.

Blog Skygate Voorjaar 2024 BEURS EIGEN HUIS

Duurzaamheid en energie efficiënte oplossingen
Duurzaamheid en energie-efficiënte oplossingen zijn essentieel in de woontrends van 2024. Verduurzaming is niet langer alleen een woontrend; het is een essentiële pijler waarop we ons niet alleen richten bij Beurs Eigen Huis, maar ook bij Skygate. We begrijpen dat duurzaam wonen niet alleen een verantwoorde keuze is, maar ook een manier om een positieve impact op onze leefomgeving te hebben. Daarnaast vragen de toenemende energieprijzen om duurzame oplossingen. In deze context nemen stalen binnendeuren wederom een centrale rol in.

Zo gaan de deuren van Skygate een leven lang mee en zijn ze ook nog eens onderhoudsvrij. De deuren zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen en een robuuste constructie die duurzaamheid garanderen. Doordat ze een leven lang meegaan, vermindert de behoefte aan vervanging en vermindert het de productie van nieuwe materialen. Hierdoor wordt er minder afval en energie verbruikt. Bovendien zijn de deuren uitstekend geïsoleerd, waardoor ze helpen om warmteverlies te minimaliseren en energieverbruik te verminderen. Dit draagt bij aan een energie-efficiënte woning en verlaagt de energierekening op de lange termijn. Zo bieden de Skygate for life deuren niet alleen duurzaamheid, maar ook comfort en kostenbesparing.

Natuurlijke uitstraling
Als laatst is een interieur met een natuurlijke uitstraling een groeiende woontrend. Hier speelt de nieuwe Skygate Naturals-collectie perfect op in. De natuurlijke deuren hebben een prachtige houtafwerking, gebaseerd op traditionele Japanse technieken als bron van duurzaam design. Dit heeft geresulteerd in een product dat de warmte en charme van echt hout combineert met de duurzaamheid en robuustheid van staal. Natuurlijke schoonheid komt dus echt naar voren in dit ontwerp, gezien de natuurlijke uitstraling die de houten deur met zich meebrengt.

Kortom, er zijn oneindig veel opties om jouw interieur aan te passen aan de nieuwste woontrends van 2024. Door te kiezen voor een interieur dat bestaat uit duurzame onderdelen, zoals de stalen deuren van Skygate, zorg jij voor een uniek en toch ook duurzaam interieur. We hopen dat deze blog je inspireert om jouw interieur aan te passen aan de nieuwste woontrends van 2024 en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere wereld.