Wijnklimaatkasten

Beurs Eigen Huis blogs inspiratie bouwen verbouwen interieur

Passende wijnklimaatkast voor je droomhuis

Ben je een liefhebber van wijn en wil je optimaal genieten van je favoriete wijnen? Dan is een wijnklimaatkast iets voor jou. Met een wijnklimaatkast houd je al je wijn op serveertemperatuur. Komen je vrienden ineens langs op een mooie zomeravond? Je hebt altijd je favoriete wijn op voorraad, perfect op drinktemperatuur, om samen met je vrienden te borrelen op de veranda. In dit artikel kom je meer te weten over verschillende soorten wijnklimaatkasten kom je erachter welke wijnklimaatkast het best bij jou past. Lees snel verder!

Altijd wijn op serveertemperatuur

Met een wijnklimaatkast heb je altijd wijn op serveertemperatuur bij de hand. Welke wijn wil jij op ieder gewenst moment kunnen opentrekken? Ben je een liefhebber van één soort wijn, dan kies je voor een wijnklimaatkast met één zone. Je bewaart dan al je wijn op dezelfde constante temperatuur die je zelf instelt.

Beurs Eigen Huis Wijnklimaatkast

Witte én rode wijn constant op drinktemperatuur

Wil je zowel witte als rode wijn op de juiste temperatuur bewaren? Dat kan in een wijnklimaatkast met twee zones. De twee temperatuurzones zijn gescheiden delen in de wijnkast waarvan je de temperatuur los van elkaar kunt instellen. Zo kun je je frisse witte wijn bewaren op 8°C, terwijl je Bordeaux op de plank eronder op een constante temperatuur van 17°C steeds klaar is voor consumptie.
 

Hoeveel wijn wil je op serveertemperatuur bewaren?

Een wijnklimaatkast kun je in verschillende groottes bestellen. Wil je slechts enkele flessen wijn voor het grijpen hebben liggen of heb je maar weinig ruimte? Je hebt al een wijnklimaatkast voor 12 of 24 flessen wijn. Wil je meer keuze hebben en verschillende wijnen op drinktemperatuur bewaren? Denk dan eens aan een grote wijnklimaatkast, bijvoorbeeld voor 53, 58 of zelfs 77 flessen. Zowel wijnklimaatkasten met één zone als kasten met twee zones zijn in grote en kleine formaten verkrijgbaar. Er is dus altijd een wijnklimaatkast die bij jou en jouw wijnvoorraad past.

Beurs Eigen Huis Wijnklimaatkasten

Wijnklimaatkast inbouwen

Heb je besloten welk soort en welke grootte wijnklimaatkast perfect bij jouw wensen past? Dan is de volgende vraag waar je de kast wilt neerzetten. Voor in de keuken zijn er speciale inbouw wijnklimaatkasten. Deze kasten kun je in je keuken laten integreren: ze hebben precies de maat van een onderbouw keukenkastje van 60 cm of 45 cm breed. Ook voor een grotere wijnvoorraad bestaan er grote inbouw wijnklimaatkasten die je inbouwt in een nis op maat.

Wijnklimaatkast: een mooie toevoeging aan je interieur

Heb je geen plaats om je wijnklimaatkast in de keuken in te bouwen of wil je de kast graag in de woonkamer plaatsen? Kies dan voor een vrijstaande wijnklimaatkast. Deze heeft mooi afgewerkte zijpanelen in bijvoorbeeld zwart of rvs en vormt zo een stijlvol meubel voor in de woonkamer. Een wijnklimaatkast met een glazen deur staat bijvoorbeeld prachtig, zeker als je de verlichting aan de binnenkant van de kast inschakelt. Zo fungeert de kast tegelijkertijd als wijnopslag, stijlvol meubel en sfeerverlichting die net dat beetje extra charme geeft aan jouw droomhuis.