Welke woonstijl kies je samen?

Het is vrijdagmiddag, tijd om het weekend te vieren. De één zit met een glas bier en de ander met een wijntje gezellig aan tafel. Hoe jullie samen het borreluurtje gaan invullen, daar komen jullie wel uit. Maar hoe zit het nu met jullie verschillende woonstijlen?

Dit is al meerdere vrijdagmiddagborrels het onderwerp van gesprek geweest. Jullie zijn het er allebei over eens: de inrichting is niet geworden wat jullie hadden gehoopt. Het is een kleine ratjetoe geworden van noodzakelijke spullen en een niet geslaagde combinatie van jullie woonstijlen. Telkens vindt één van jullie een meubelstuk waar de ander niet blij van wordt. De één houdt van licht, strak en fris, terwijl de ander juist van donker, stoer en staal houdt. Hoe komen jullie hier ooit uit?

interieurs woonkamer beurs eigen huis

Een goed gesprek biedt mooie inzichten
Ergens zijn er overlappingen tussen jullie stijlen, maar ze zijn niet zo eenvoudig samen te voegen als het naast elkaar zetten van twee verschillende glazen op een tafel. Petra Hendriks interieurontwerp adviseert: Ga samen het gesprek aan met bijvoorbeeld de volgende vragen; Met welke woorden omschrijven jullie je woonstijl, bijvoorbeeld stoer, warm, fris? Bij welk meubelstuk of voorwerp zit er emotie aan en wil je daarom behouden? Wat vindt je mooi aan de stijl van de ander? Hoe ziet je optimale relax moment eruit? Je zult zien dat zo’n gesprek mooie inzichten biedt over wat nu echt belangrijk is, wat leuk is en wat absoluut geen optie. Kom je er samen niet uit, betrek er dan iemand bij.

Discussie leidt tot de essentie
Petra Hendriks heeft vaak het genoegen om dit soort bijzondere gesprekken te leiden tijdens het proces naar het interieurontwerp. Petra: Door vragen te stellen ga ik op zoek naar de overeenkomsten en verschillen. Vaak ontstaat er discussie tussen beide partijen, ik stel namelijk scherpe vragen en creëer tijd om een goed gesprek daarover aan te gaan. Dan word er gedeeld wat echt het gevoel is. Dat wil ik horen, zo kom je tot de essentie van wat iemand voelt en absoluut belangrijk vindt. Ontdekken waar het verschil zit en voelen hoe ik kan helpen. Ik zie twee rode draden verstrengen in één draad.

interieur woonkamer beurs eigen huis

Even later lijken ze "wakker" te schrikken uit hun discussie. Ze verontschuldigen zich naar mij voor de discussie die ik heb veroorzaakt. Ze hebben hun ware gevoelens, verlangens en dromen volledig besproken. Daar kan ik iets mee.

Woorden zoals warm, industrieel en praktisch worden samengevoegd
Het draait niet alleen om die ene kast of bank, de woonstijlen mogen verschillen. Het is een totaal beeld van alles bij elkaar, beoordeel niet per onderdeel maar per ruimte. Door de overlap te vinden, de echte emotie en de gemeenschappelijke deler (vaak is dat kleur) te combineren, ontstaat er een persoonlijke sfeer. Een sfeer die past bij wie jullie samen zijn zodat je bij thuiskomst kan vertragen en werkelijk kan verbinden en ontspannen.  Een proces dat visueel in mijn hoofd ontstaat. Woorden zoals warm, industrieel, praktisch, of zacht worden samengevoegd tot een totaal interieurontwerp.

Proosten op de overwinning
In gesprek zijn, een goede discussie voeren en naar elkaar luisteren, leidt altijd tot verbetering. Meer kennis en inzicht, betere plannen en keuzes. Na een goed gesprek is de liefde tussen jullie beiden voelbaar. Samen hebben jullie iets neer gezet, naar elkaar geluisterd. Jullie creëren samen een fijne plek. En altijd proosten we, de één met een koud biertje en de ander met een wijntje, op een positieve uitkomst.

 

accessoire interieur beurs eigen huis
interieurs woonkamer beurs eigen huis
interieurs woonkamer beurs eigen huis
interieurs woonkamer beurs eigen huis
interieur woonkamer beurs eigen huis
accessoires interieur beurs eigen huis