Welke stijl tuin past bij mij?

Van een oude jungle een stijlvolle tuin maken kan best een opgave zijn. Wat is de eerste stap bij het opzetten van nieuwe tuin? De stijl bepalen die bij jou en jouw huis past. Hier vindt je enkele leuke stijlen die je kunt toepassen. 

Modern
In een moderne tuin vind je allerlei elementen terug die een strakke, unieke vormgeving hebben. Daarbij kun je denken aan mooie gladde tegels die strak geplaatst zijn. Hierbij kan je diverse tuinartikelen plaatsen in een eveneens modern design. Met subtiele, kleine lampen verlicht jij de tuin en heb je een stijlvolle tuin. 

Landelijk 
Hou je van meer robuust en authentiek? Dan is een landelijke stijl zeker wat voor jou. Plaats mooie houten vlonders of planken (bijv. als veranda of looppad) en zet hierbij ook prachtige houten meubels neer. Deze uitstraling geeft de tuin een warme gezelligheid mee. Om je te laten inspireren voor een prachtige landelijke uitstraling, kan je het beste eens een kijkje nemen bij Woodcomposiet

Natuurlijk
Wil je echt de natuur terug laten overkomen in de tuin? Dat kan heel makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld je eigen looppad maken uit losse tegels op een ruige ondergrond, je verwerkt een leuk vijvertje in je opzet met vissen voor wat extra sfeer om de natuur te benadrukken en zo kan je ook diverse planten in het geheel plaatsen met een mooie uitstraling. 

Duurzaam
Je kunt voor duurzaam gaan met een duurzame tuin. Dit betekent dat je vooral beplanting plaatst waarbij weinig bewatering nodig is. Ook kan je in deze tuinen diverse planten en bomen plaatsen waaruit diverse fruit- en groentesoorten kunnen groeien. Het is naast leuk ook nog iets wat jou wat oplevert.