Welke raamdecoratie kies jij?

Ondanks dat Nederlanders erom bekend staan dat zij inkijk in hun woning niet erg vinden, is het niet zo dat het fijn is om in een etalage te leven. Woon jij in het centrum van een stad en lopen er altijd mensen voor jouw ramen langs? Dan is het tijd om eens te kijken naar geschikte raamdecoratie. Dat is niet altijd eenvoudig want er zijn heel veel opties om uit te kiezen en ook moet je rekening houden met je budget. Om een beetje licht in het duister te brengen, laten wij je daarom graag zien wat de mogelijkheden zijn. Je zult zien dat je niet op je eisen hoeft in te leveren en dat je raamdecoratie kunt vinden die jou aan het zicht zal onttrekken en die ook echt iets toevoegt aan jouw interieur.

shutters raam realiseer je droomhuis

Klassieke gordijnen
Je kunt je ramen op een goede manier afschermen met behulp van gordijnen. Dit hoeven helemaal geen zware gordijnen te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor lichte vitrages. Dit is een heel effectieve manier om de inkijk in je woning te verminderen. Het voordeel van vitrages is ook dat zij echt iets toevoegen aan de ruimte. Dit moet echter wel bij de kamer passen. Het kan zijn dat je een heel strak interieur wilt en dan kunnen vitrages soms uit de toon vallen. Mag het juist wel iets meer zijn? Dan kun je ook eens kijken naar wavegordijnen. Deze gordijnen zijn stijlvol vormgegeven en brengen wat meer speelse lijnen aan in je interieur. De gordijnen maken het heel moeilijk voor voorbijganger om bij jou naar binnen te kijken. Bekijk de vele mogelijkheden en de beschikbare stoffen om te zien wat jou het meest aanspreekt. 

Strakke raamdecoratie
Niet iedereen vindt het prettig om gordijnen voor zijn ramen te hangen. Gelukkig zijn er bij de betere aanbieders nog heel veel meer mogelijkheden beschikbaar. Kijken we bijvoorbeeld in de collectie van Aanhuis dan zien we dat je bijvoorbeeld ook voor stijlvolle duettes kunt gaan. Deze lijken iets op vitrages, maar onderscheiden zich doordat zij neergelaten worden en niet worden dichtgeschoven.

Met duettes sluit je daarom ook niet de hele wand af waardoor dit een subtielere keus is. Wil je niet het hele raam afsluiten? Dan kun je met duettes nog altijd goed uit de voeten. Deze raamdecoratie kun je namelijk ook enkel op ooghoogte aanbrengen omdat je duettes van zowel de boven- als de onderzijde kunt sluiten. Zo hou je lichtinval en toch kan niemand bij je naar binnen kijken. 

Doe inspiratie op
Wij hebben hier slechts twee van de vele mogelijkheden behandeld die er zijn om mooie raamdecoratie aan te brengen. Wil je graag inspiratie opdoen, kijk dan eens op de site van Aanhuis of loop eens binnen bij een van hun vele winkels. Daar kun je zien wat je kunt doen om de inkijk in je woning te verminderen. Een medewerker vertelt je graag wat je kunt doen en kan je ook helpen een keus te maken.