Welke materialen gebruik je in de tuin?


Welke materialen moet je gebruiken in je tuin?
Een tuin hebben is voor veel mensen een droom, maar voor mensen die een tuin hebben, kan het soms een hele last zijn. Hoe moet je namelijk je tuin inrichten om er wel de lusten, maar zo weinig mogelijk lasten van te hebben? Een belangrijke tip is om met de juiste materialen op de juiste manier te gaan werken. In dit artikel krijg je een aantal tips om te zorgen dat je een fijne plek van je tuin kunt maken. Ook leggen wij je uit wat je moet doen om te zorgen dat je niet veel werk van je tuin hebt. Een tuin is tenslotte een plek om lekker te genieten en dan wil je je niet iedere week in het zweet moeten werken omdat er weer onderhoud gepleegd moet worden.

Douglas hout REALISEER JE DROOMHUIS

Haal meer uit je tuin door schuttingen te plaatsen
Als je meer uit je tuin wilt halen, dan is het aan te raden om een beschutte plek te maken. In Nederland waait het namelijk vaak en daardoor kan het koud aanvoelen in je tuin. Als je een plek maakt waar je geen last hebt van de wind, kun je heel veel sneller van het mooie weer genieten. Goede tuinschermen zijn hierbij heel belangrijk. Goede tuinschermen zijn in staat om wind tegen te houden, maar gaan ook lange tijd mee. Buiten worden zij namelijk blootgesteld aan weer en wind en dus moet je zorgen dat je materialen gebruikt die hiertegen bestand zijn.

Kies voor het juiste hout
Soms lijkt het fijn om voor een heel lage prijs schuttingen te kopen, maar uiteindelijk betaal je daar toch de hoofdprijs voor. Goedkoop hout, rot namelijk heel snel. Kies daarom altijd voor hout dat goed tegen alle weersinvloeden bestand is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Douglas hout. Dit hout is niet alleen heel duurzaam, het verkleurt in de loop der jaren ook nog eens heel mooi. Je kunt dit hout in allerlei vormen kopen dus een schutting samenstellen, is slechts een kwestie van palen en planken kopen. Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen om te zorgen dat je je schutting op de juiste manier monteert.

 

schutting realiseer je droomhuis

Voorkom dat je schutting gaat rotten
Hout is een natuurlijk materiaal en dat betekent dat het onderhevig is aan de wetten van de natuur. Als je een houten schutting niet juist behandelt of plaatst, dan kan deze gaan rotten. Dit gebeurt doorgaans op het snijvlak waar het hout de grond raakt. Hier trekt het vocht in het hout en vervolgens ontstaat. Wil je dit voorkomen, kies dan voor het juiste hout, plaats betonnen palen of behandel je hout met de juiste middelen. Plaats ook kapjes op de palen van je schutting zodat deze niet natregenen. Wil je echt lang van je schutting genieten, dan kun je ook kiezen voor een hout beton schutting.