Weer verliefd op je keuken


Door middel van het spuiten of wrappen van de keuken kun je op een betaalbare en duurzame manier jouw keuken voorzien van een nieuwe look! Goed om te weten voor wie weinig budget heeft of geen zin heeft in een gehele keukenrenovatie. Laat de keukenfolie los? Past de keuken niet bij jouw nieuwe interieur? De keuken in je nieuw aangekochte woning is niet jouw smaak? Wil je gewoon net even iets anders? Lees dan verder in deze blog.

keuken realiseer je droomhuis

Centrale plaats
De keuken is in veel huishoudens de centrale plek in huis. Het is de plek waar iedereen samenkomt om te eten, bij te kletsen en gewoonweg een fijne tijd te hebben. Een keuken die helemaal naar jouw smaak is maakt dit natuurlijk compleet. Niet iedereen heeft logischerwijs dezelfde smaak en daarbij komt nog dat smaak ook kan veranderen door de jaren heen.
In Nederland wordt een keuken gemiddeld na 19 jaar vervangen. Het is vaak een flinke uitgave, dus je koopt ook niet snel een nieuwe keuken als de huidige keuken verder nog goed is van kwaliteit. Door de keuken te laten spuiten bereik je toch het gevoel van een nieuwe keuken, maar tegen een veel lagere prijs.

Spuiten van keukens
Het spuiten van keukens is ook een duurzaam alternatief voor de aanschaf van een nieuwe keuken. Als je loslatende keukenfolie hebt, laat deze er dan afhalen. Onder deze folie zit MDF wat heel goed te spuiten is. Heb je geen keuken met een folielaag? Dan hoeft dat zeker geen probleem zijn. Alle soorten keukens zijn te spuiten ongeacht het materiaal of merk. Soms vereist een bepaalde ondergrond een andere voorbewerking, maar daar weet normaal gesproken de spuiterij wel raad mee.
Als je hiervoor kiest zijn alle kleuren mogelijk! Waar je voor kiest, is een smaakkwestie. De afgelopen jaren werd er veel gekozen voor zwart. Al is gebleken dat er net zo vaak voor een wittint is gekozen. Waar de ene persoon juist wilt dat de keuken een eyecatcher is, kiest de ander juist voor rust en neutraal.

 

keuken realiseer je droomhuis

Wrappen van keukens
Een voordeel van het wrappen van keukens is dat je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een houtmotief, betonlook of juist een marmerlook. Waar je wel op moet letten is dat niet iedere keuken geschikt is om te laten wrappen.
Of misschien vind je het maken van een combinatie wel interessant. Laat bijvoorbeeld de kastenwand spuiten en het eiland wrappen. Je kunt ook denken aan het wrappen van bijvoorbeeld het aanrechtblad.

Handgrepen
Een handgreep doet veel met de uitstraling van je keuken. Kies je voor een stoere zwarte greep of ga je bijvoorbeeld richting chique met een gouden greep. De juiste handgreep maakt de nieuwe look van jouw keuken helemaal af! Bij Keukens-spuiten.nl leveren ze ook handgrepen, zodat je alles in één keer kunt regelen.

TIP: Kijk eerst of je grepen kunt vinden in dezelfde maat als de handgreep die er nu op zit. Dit scheelt in kosten voor het dichtmaken van de bestaande gaten en het boren van nieuwe gaten.

Advies
Vind je het moeilijk om te bedenken welke kleur bij jouw interieur past? Vraag het bedrijf waar je voor kiest om advies. Het is vaak net wat makkelijker om een keuze te maken als je kleurstalen kunt ontvangen of persoonlijk kleuradvies krijgt.