Wat doe je met bouwafval?


Verbouwen, verbouwen en nog eens verbouwen. In de afgelopen jaren hebben veel huishoudens voor een verbouwing gekozen. De reden hiervoor? De huizenprijzen zijn door het dak gegaan, waardoor verhuizen voor veel mensen niet meer mogelijk of rendabel is. In plaats daarvan is het wel rendabel om het huis te verbouwen c.q. te verbeteren.

Overweeg jij ook een verbouwing aan je woning? Voordat je daadwerkelijk kunt gaan verbouwen, moet je met enkele zaken rekening houden. Zo moet je goed kijken naar het bouwafval wat tijdens een verbouwing ontstaat. Wat ga je hiermee doen? Je hebt hier in ieder geval meerdere mogelijkheden voor.

Afval container verbouwing REALISEER JE DROOMHUIS

Afvalcontainer of opslagcontainer huren
Eén van de beste opties die je hebt, is om een container te huren. Bij een opslagcontainer huren voor thuis heb je in principe nergens omkijken naar. De container wordt netjes bij je thuisbezorgd, waarna je de container met al het bouwafval kunt vullen. Zodra de container vol zit – of als de verbouwing afgerond is – wordt de container weer netjes opgehaald. Gemak dient de mens!

Bij zo’n container is het wel zaak om goed naar het bouwafval te kijken. Ga je het bouwafval bijvoorbeeld splitsen? Of kies je ervoor om al het bouwafval in één bouwcontainer neer te leggen?

Zelf het puin afvoeren
Betreft het een niet al te grote verbouwing? En heb je bijvoorbeeld een bestelbusje of aanhanger tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf het puin af te voeren. Dit kent echter wel nog de nodige haken en ogen. Zo moet je goed kijken naar de openingstijden van de vaalt. Tevens moet je goed kijken naar de bijbehorende kosten; niet in alle gemeenten is het gratis om puinafval af te voeren.

Wil je goedkoop puin afvoeren? Dan is het wenselijk dat het afvoeren van het puin in je gemeente gratis is. En dat je bijvoorbeeld een bestelbus of aanhanger tot je beschikking hebt. Om goedkoop puin af te voeren, kun je wellicht ook een deal sluiten met de aannemer. Mogelijk is de aannemer in staat om het puin op een goedkope manier af te voeren. Of wellicht heeft de aannemer een goed idee voor het afvoeren van het puin.

Probeer het puin in ieder geval zo snel mogelijk af te voeren. Dit maakt de verbouwing gemakkelijker, maar zorgt ook voor een meer overzichtelijke werksituatie. Zeker als je de verbouwing zelf uit gaat voeren, ben je echt gebaat bij deze overzichtelijkheid.