Warmtepomp en radiatoren?

Hoe zorg je voor de perfecte combinatie wanneer je overstapt naar een hybride warmtepomp? In combinatie met de juiste radiatoren kom je tot een maximale energiebesparing en lekker blijven wonen. Waar let je op?

BLOG Jaga warmtepomp Voorjaar 2024 BEURS EIGEN HUIS

Eerst even wat achtergrond
Traditionele radiatoren zijn afgestemd op de hoge watertemperatuur van de cv-ketel (60-80˚C), terwijl een warmtepomp werkt met een watertemperatuur van ongeveer 45˚C. Traditionele radiatoren verwarmen de ruimte onvoldoende op lagere temperaturen. Veel mensen denken dat vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp de ideale oplossing is. Dat is niet altijd zo, het duurt namelijk langer voordat een ruimte in huis op temperatuur is. Dit maakt LT-radiatoren een duurzaam alternatief.

Denk aan lage temperatuurradiatoren
De combinatie warmtepomp met LT radiatoren zorgt voor maximale energiebesparing. Met tegelijkertijd het fijn wooncomfort. Deze LT radiatoren zijn technisch afgestemd op de aanvoer temperatuur van de warmtepomp, zo blijf je dezelfde comfortabele warmte houden in je huis.

En de warme zomers? 
De zomers worden in Nederland steeds warmer. Juist dan wil je het wat koeler hebben in huis.

Een mooie en praktische oplossing is te kiezen voor een radiator die naast verwarmen ook kan koelen. Op die manier heb je het hele jaar door de juiste temperatuur in huis. Deze radiatoren werken met een milieuvriendelijke koelsysteem, dat de kamertemperatuur enkele graden kan laten dalen, waardoor de temperatuur in huis in de zomer een stuk aangenamer is.

Toch geen warmtepomp, maar wel besparen?  
Een warmtepomp is bij nieuwbouwwoningen al de standaard. Voor bestaande woningen is vanaf 2026 een (hybride) warmtepomp verplicht bij vervanging van de cv-ketel, maar veel mensen nemen nu al de stap naar gasloos wonen.

Hoe kan je dan kosten spreiden en energiebesparen?
Alleen met LT-radiatoren van Jaga bespaar je al direct, ook zonder (hybride) warmtepomp. Deze radiatoren werken namelijk al perfect in combinatie met een cv-ketel. Door de aanpassing in twee fasen te doen, eerst het vervangen van de radiatoren en daarna het installeren van de warmtepomp, bespaar je al direct energie én kun je de kosten spreiden.

De Jaga LT-radiatoren hebben meer voordelen:

  • Design sluit naadloos aan in ieder interieur
  • Voor het installeren is geen flinke verbouwing nodig
  • Zeer geschikt voor het verduurzamen van bestaande woningen
  • Aanraaktemperatuur van de radiatoren veilig
  • De ruimte wordt snel en gelijkmatiger warm 
  • De temperatuur is per ruimte te regelen

Deze LT-radiatoren hebben ook nog eens een strak design. Ze zijn verkrijgbaar in veel maten, vormen en bijna alle kleuren passend bij jouw interieur.

Benieuwd met welke radiatoren jij je woning het beste kunt verwarmen én koelen? Bezoek dan de Jaga-stand D1.06, Beurs Eigen Huis of kom luisteren naar onze experts van 22-24 maart om 13.30 op het Sprekerspodium voor nog meer tips.