Warme voetjes door vloerverwarming


Geef je droomhuis letterlijk een warme sfeer met (elektrische) vloerverwarming. Het is niet erg moeilijk om te realiseren en het biedt meteen veel warme en comfort. Je kan de vloerverwarming in laten frezen of een elektrische vloerverwarming laten plaatsen. Als je het eenmaal hebt laten installeren heb je er voor altijd profijt van! Wat je allemaal moet weten over een vloerverwarming lees je in deze blog.

 

Vloerverwarming verwarmt de ruimte in no-time
Wist je dat je met een vloerverwarmingssysteem een ruimte heel snel kunnen verwarmen? In ongeveer een kwartiertje is de ruimte al aardig warm geworden. Dit komt mede doordat vloerverwarming bepaalde stralingswarmte produceert. Stel je maar eens voor dat je op een warme dag naar buiten loopt en de zon op je gezicht voelt schijnen. Dat soort warmte komt er ook uit een vloerverwarmingsinstallatie. Hierdoor is vloerverwarming een efficiënte manier om je huis te verwarmen. Het verwarmt namelijk niet onnodig de koude lucht helemaal aan het plafond maar enkel waar het nodig is. Hierdoor wordt de ruimte op een gelijkmatige manier vanaf de grond verwarmd.

De droom voor je interieur
Misschien heb je er al bij stilgestaan maar met een vloerverwarmingsinstallatie in huis kun je de radiator gedag zeggen. Vaak staan radiatoren op onhandige plekken waar jullie eigenlijk al iets in gedachten hadden. Hierdoor kan je op het gebied van interieur helemaal je eigen gang gaan. Met de vloerverwarming hoef je geen rekening te houden in je ontwerp. De opties voor het interieur zijn dus echt eindeloos. Ook qua vloer hoef je geen rekening te houden met welk type je kiest. Vloerverwarming is namelijk aan te leggen op verschillende soorten vloeren: een houten vloer, Marmoleum of PVC en noem maar op.

Vloerverwarming is makkelijk in gebruik
Dacht je dat vloerverwarming moeilijk is in te stellen of lastig is in gebruik? Dat is gelukkig niet waar want vloerverwarmingssystemen zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk zijn in gebruik. Je kan namelijk vaak zelf op afstand het systeem bedienen. Zo is je huis opgedeeld in bepaalde zones waarbij je kan aangeven of je ze wel of niet willen verwarmen. Je gebruikt de verwarming namelijk alleen wanneer dit nodig is.

Efficiënte vloerverwarming zorgt voor lagere energierekening
Naast het feit dat je lekkere warme voeten hebt kan het hebben van een vloerverwarming ook zorgen voor een lagere energierekening. Daarnaast maak je met vloerverwarming je droomhuis toekomstbestendig. Het is namelijk een duurzame manier om je huis te verwarmen. Je kan namelijk elke zone in huis afzonderlijk instellen. Zo verspil je geen energie meer als je niet meer in een bepaalde ruimte van het huis bent. Een ander voordeel is dat je altijd thuis komt in een warm huis. Koude voeten zijn dus echt verleden tijd.

Minder last stofallergie met een vloerverwarming
Heb je snel last van stof of vuil? Of last van een stofallergie? Het installeren van een vloerverwarming kan een oplossing zijn om de klachten te verminderen. Met zulke klachten kun je last hebben van tranende ogen of moet je continue niezen door de huisstofmijt. Deze mijt zorgt bij veel mensen namelijk voor een allergische reactie. Het is vaak lastig om ze met het blote oog te spotten dus kun je ze ook lastig tegengaan.

Wist je dat huisstofmijten door de lucht worden verspreid? Ze gaan namelijk van plek naar plek doordat iemand bijvoorbeeld over de vloerbedekking loopt. Ook als je denkt dat je goed bezig bent door te stoffen verspreiden ze zich door de lucht. Ook zitten ze vaak verstopt in de radiator. Door een vloerverwarmingssysteem te installeren heb je een stuk minder last van deze beestjes omdat de installatie onder de grond zit.

Infrezen van vloerverwarming
Heb je een cementvloer? Dan is het waarschijnlijk een geschikte optie om de vloerverwarming te laten infrezen. Hier komt geen stofwolkje bij kijken want er hoeft niets van de vloer te worden uitgebroken. Deze vloerverwarming wordt vervolgens aangesloten op de CV ketel of stadsverwarming die jullie al hebben. Ook zorgt dit type vloerverwarming ervoor dat er minder stof in de lucht circuleert.

Elektrische vloerverwarming laten plaatsen
Is het niet mogelijk om de vloerverwarming in te frezen? Dan is de elektrische vloerverwarming een goede optie. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van splinterdun verwarmingsfolie waardoor je woning snel verwarmd is. In de vulling van het folie zit namelijk koolstofvezel vulling wat erg geschikt is als verwarmingselement. Met dit vloerverwarmingssysteem kun je zeker 10 jaar voor uit en je stoot bovendien ook geen CO2 uit. Je droomhuis is dus ook tegelijkertijd een groen huis.