Waarom kunststof kozijnen?


Tijdens de zoektocht naar nieuwe kozijnen kom je al snel voor de materiaalkeuze te staan. Ga je voor houten, aluminium of kunststof kozijnen? Om de juiste keuze te maken voor jouw situatie, is het belangrijk om je te verdiepen in alle opties. In dit artikel staan de eigenschappen en voordelen van kunststof kozijnen voor je op een rij. Sluit het toevallig aan bij jouw wensen?

Kunststof kozijnen interieur verbouwen REALISEER JE DROOMHUIS

Onderhoudsvriendelijk
Kunststof kozijnen hebben nauwelijks onderhoud nodig. Een paar keer per jaar schoonmaken is al voldoende. Dit kan gewoon met een mild sopje en een zachte doek. In tegenstelling tot hout kan kunststof niet rotten en zal de verf niet worden aangetast door weersinvloeden. Kortom: een kunststof kozijn is heel onderhoudsvriendelijk.

Goede isolatie
Een goede reden om te kiezen voor kunststof kozijnen, is de hoge isolatiewaarde. Zowel op het gebied van warme als geluid. Door het meerkamersysteem in de kozijnen blijft jouw woning in de winter heerlijk warm. Vooral als dit wordt gecombineerd met hoogwaardig isolatieglas. Door het rubber in het kozijn werkt het ook geluidsisolerend.

Lange levensduur
Kwalitatieve kunststof kozijnen hebben een hele lange levensduur van maar liefst 50 jaar. De kans is dus groot dat je alle kozijnen van de woning slechts één keer hoeft te vervangen.

Duurzame keuze
Kozijnen van kunststof zijn op verschillende vlakken een duurzame keuze. Om te beginnen door de lange levensduur en goede isolatie. In de winter kun je de verwarming wat lager zetten, omdat er minder warmte ontsnapt. Hierdoor bespaar je flink wat energie. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook fijn voor jouw portemonnee. Bij de plaatsing van kunststof kozijnen is er bovendien geen kitwerk nodig. Hierdoor is er nauwelijks afval. De afvalproducten en kozijnen zijn tegenwoordig ook goed te recyclen.

Inbraakwerend
Dankzij ingebouwde stalen profielen is een kunststof kozijn erg stevig en dus inbraakwerend. Voor optimale veiligheid kies je kozijnen met SKG gecertifieerd hang- en sluitwerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Stijlen en kleuren
Wie denkt dat kunststof kozijnen enkel verkrijgbaar zijn in het wit, heeft het helemaal mis. Je hebt de keuze uit verrassend veel kleuren en stijlen. Het is zelfs mogelijk om een houtnerfstructuur toe te voegen. Hierdoor lijkt het kunststof materiaal sprekend op hout. Op deze manier kun je genieten van het onderhoudsgemak van kunststof, maar wel met de warme en karakteristieke uitstraling van echte houten kozijnen. Ook wat betreft vormen en afmetingen is er veel mogelijk. Heeft jouw gewenste kozijn geen standaard formaat? Dan kun je het geheel op maat laten maken.