Waarom je huis isoleren?


Je huis goed isoleren is geen overbodige luxe, maar juist echt een must! Zeker als je een wat oudere woning hebt gekocht. Vergeet dit dus niet bovenaan je prioriteitenlijst te zetten voordat je aan een verbouwing begint. Allereerst is het goed om te weten hoe het met de huidige isolatie van het huis gesteld is. Hoe je dat doet? Daarvoor zul je misschien even de papieren in moeten duiken. Dit kun je namelijk zien in het taxatierapport. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat hoe ouder het huis, hoe slechter de isolatie. Alle huizen die voor 1920 zijn gebouwd hebben geen of weinig isolatie. En is je huis in 2014 of later gebouwd, dan kun je ervan uitgaan dat de woning goede isolatie heeft. Wil je het zeker weten? Bij Isotech kun je een bespaarcheck doen, om erachter te komen hoe je jouw huis beter kunt isoleren. Hieronder lees je waarom je huis isoleren zo belangrijk is.

Bespaar geld en energie
Een van de grootste voordelen van het goed isoleren van je huis, is dat je minder energie verbruikt en zo dus geld bespaart op je energierekening. Dat is tegenwoordig natuurlijk erg welkom! Door goede isolatie “lekt” er weinig tot geen energie onnodig weg door kieren en gaten en verbruik je dus ook een stuk minder. Hiermee verlaag je niet alleen je maandelijkse kosten, maar draag je ook een steentje bij aan het milieu doordat je bewust omgaat met de energie in je huis. Op zoek naar een expert in Limburg? Ga voor de beste spouwmuurisolatie Heerlen naar Isotech.

Houd je buren te vriend
Een andere goede reden om voor spouwmuurisolatie, of een andere soort isolatie, te kiezen is om geluidsoverlast te voorkomen. Door de juiste isolatie wordt luide akoestiek in je huis opgevangen en het geluid van buitenaf flink gedempt. Zo heb je dus geen last meer van gehorige buren (en zij ook niet meer van jou).

Verhoog de waarde van je huis
Als je huis goed geïsoleerd is kan het een stuk gunstiger zijn voor potentiële kopers, mits je besluit je huis ooit weer te verkopen. Daarom is het ontzettend belangrijk om er nu in te investeren, zodat de waarde van je huis direct stijgt.

Kortom, het isoleren van je huis brengt veel voordelen met zich mee. Je zult in de toekomst geld besparen op je energierekening, geluidsoverlast beperken, de waarde van je huis verhogen én je houdt je huis tot slot lekker warm in de winter en koel in de zomer. Wat wil je nog meer? Laat je informeren door een expert, doe een bespaarcheck en bekijk welke aanpassingen je eventueel kunt maken. Veel succes!