Voordelen van zwembadafdekking

Zes voordelen van zwembadafdekking op een rij
Een zwembad biedt altijd een vleugje ontspanning en vermaak met zich mee. Maar naast het plezier, komt er de verantwoordelijkheid bij om het goed te onderhouden en te beschermen. Dit is waar een zwembadafdekking in beeld komt, een slimme investering voor iedereen die elke dag van zijn zwembad wil genieten. In deze blog vertellen wij 6 voordelen van een zwembadafdekking en waarom elke zwembad eigenaar in een afdekking moet investeren.

Veiligheid boven alles
Een van de meest overtuigende redenen om te kiezen voor een zwembadafdekking is de veiligheid. Vooral in een huishouden met kinderen of huisdieren. Met een afdekking hebben de kinderen en huisdieren nog wel toegang tot het zwembad, maar het risico op verdrinking wordt verminderd. Wanneer je het zwembad makkelijk en snel wilt afdekken, raden wij het aan om een automatisch lamellendek voor het zwembad aan te schaffen. Dit is een automatische oprolsysteem van de lamellen en biedt een gemoedstoestand voor ouders en huisdieren-eigenaren.

Langere levensduur
Wist je dat een zwembadoverkapping de levensduur van je zwembad en de bijbehorende apparatuur verlengt? Een overkapping zorgt er namelijk voor dat het zwembad niet beschadigd raakt tijdens slecht weer, hierdoor voorkom je onnodige reparatiekosten.

Milieuvriendelijk
Het verwarmen van een zwembad kost een hoop energie, maar door het installeren van een overkapping kan je de energie- en waterrekening verlagen. Bepaalde merken overkappingen isoleren net wat beter dan andere merken. De zwembadafdekkingen van bijvoorbeeld Soldeck zorgen ervoor dat het zwemwater goed wordt geïsoleerd. Dit komt door de speciale solar lamellen die de warmte van het zonlicht opnemen en afgeven aan het zwemwater. Verder is het verstandig om je zwembad ‘s nachts af te dekken, hierdoor blijft het warmteverlies beperkt. Een zwembadafdekking minimaliseert verdamping, waardoor je minder vaak water hoeft bij te vullen. Als gevolg kan de waterrekening hierdoor minder worden. Kortom, een zwembadafdekking zorgt voor minder energie- en waterverbruik, wat goed is voor het milieu en je portemonnee!

Minder onderhoud
Het schoonmaken van een zwembad is een tijdrovende klus zijn, vooral als er continu bladeren, (dode) insecten, takjes en stof in je zwembad waait of valt. Een afdekking houdt deze viezigheden uit het zwembad, waardoor het zwembadwater aanzienlijk schoner blijft. Hierdoor creëer je minder onderhoudswerk en hoef je niet elke dag alle blaadjes uit je zwembad te vissen. Zo kun je direct genieten van een schoon en fris zwembad op het moment dat je wilt zwemmen.

Verbeterde waterkwaliteit
Een afdekking helpt niet alleen bij het buiten houden van vuil, maar vermindert de blootstelling van zonlicht en lucht aan het zwembadwater aanzienlijk. Dit resulteert in minder verdamping van chemische stoffen en het gebruik van chloorproducten. Wanneer je te veel chemicaliën aan het zwembad toevoegt, krijgen de zwemmers irritaties. Het gebruik van een zwembadafdekking zorgt ervoor dat je minder chemicaliën nodig hebt.

Verlengd zwemseizoen
Zoals je hebt gelezen houdt de afdekking de warmte van het water vast en beschermt de afdekking het water tegen koude lucht. Dit betekent dat jij, je vrienden en familie nu nog langer van je zwembad kunnen genieten, zeker tijdens de wat koudere maanden.

Conclusie
Kortom, of je nu de veiligheid wilt verhogen, energie wilt besparen, water wilt behouden, onderhoud wilt verminderen of gewoon wilt genieten van een langer zwemseizoen, zwembadafdekkingen bieden vele voordelen die het de investering waard maakt. Je investeert niet alleen in je zwembad, maar in het plezier van jezelf, je vrienden en je familie!