Voeg groen toe aan je interieur


(Kunst)planten kunnen een geweldige aanvulling zijn op je huis. Ze hebben geen verzorging nodig wat betekent dat je geen uren in de kas hoeft te spenderen om erachter te komen welke het zal overleven in je woonkamer. Dit is slechts een van de vele manieren om groen aan je huis toe te voegen. Je kunt ook proberen om te mixen en matchen, door meerdere soorten planten in dezelfde kamer op te nemen. Het maakt niet uit waar je woont of wat voor soort ruimte je beschikbaar hebt, je kunt altijd wat groen toevoegen om je huis levendig te maken.

plant in pot palm realiseer je droomhuis

De kunstmatige haag
Als je groen wilt toevoegen zonder al te veel onderhoud, dan is een kunsthaag of groenwand de perfecte oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in vele stijlen en maten en kunnen worden gebruikt om delen van je huis af te schermen. Ze kunnen ook worden gebruikt als een centraal punt in een kamer als echte eyecatcher.

Een potpalm in de hoek
Palmen zijn een populaire keuze voor kamerplanten. Ze zijn te vinden in huizen en kantoren en met een goede reden; ze zijn gemakkelijk te verzorgen, vergen weinig onderhoud en kunnen onder verschillende omstandigheden groeien. Een palm in pot is een uitstekende aanvulling op elke kamer. Op deze manier kun je een sfeerpunt creëren zonder te veel ruimte in beslag te nemen.

Bloembak met kruiden
Kweek je eigen kruiden; ze zijn niet alleen goed om mee te koken maar ze hebben ook veel (gezondheids)voordelen. Als je ze zelf kweekt, hoef je ze niet te kopen en bespaar je uiteraard geld. Er zijn veel manieren om kruiden binnenshuis te kweken. Je kunt ze kweken in potten, bloembakken, plantenbakken of hangbakken op een balkon of terras.

keuken plant realiseer je droomhuis

Citroenboom in de keuken
Een citroenboom is een gemakkelijk te onderhouden toevoeging aan je huis die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. Als je het idee leuk vindt om verse citroenen op je aanrecht te laten groeien, maar geen zin hebt om voor een volgroeide boom te zorgen, overweeg dan om een ​​dwergversie te kopen. Ze zijn gemakkelijker te verzorgen dan hun grotere tegenhangers en produceren net zoveel fruit.

Creëer een binnentuin 
Binnentuinen kunnen worden gebruikt om kleur en textuur toe te voegen aan een ruimte die niet veel ramen heeft. Als je privacy wilt creëren in een huis met een open concept, kunnen planten helpen om een ​​visuele scheiding tussen de keuken en de eetkamer te creëren. Planten zijn ook geweldige blikvangers voor elke kamer. Ten slotte zijn binnentuinen ook geweldig voor andere ruimtes zoals badkamers of slaapkamers waar je dan extra zult ontspannen.