Vloerkleed-trend: patchwork!

Een vloerkleed moet stijlvol en trendy zijn 
Als je een nieuw vloerkleed zoekt, ga je natuurlijk voor een kleed dat stijlvol en trendy is. Een kleed dat perfect bij het interieur aansluit. Op het gebied van vloerkleden is er tegenwoordig enorm veel keuze. Maar wat zijn precies de nieuwste trends qua vloerkleden? Een van de grote hypes van die moment is een patchwork vloerkleed kopen. Dit type vloerkleden wordt in Turkije gemaakt. Wat is een patchwork vloerkleed voor soort kleed en wat maakt dit kleedtype zo bijzonder?

Wat is een patchwork vloerkleed? 
Een patchwork vloerkleed is geen standaard uniform vloerkleed zoals je meestal in woonkamers ziet liggen. Een Patchwork vloerkleed bestaat uit losse lappen stof die aan elkaar zijn genaaid en zo een uniek geheel vormen. De tapijten zijn zeer origineel, omdat ze allerlei kleuren en patronen hebben en daardoor nooit saai zijn. De patchwork tapijten worden zowel met de hand als machinaal gemaakt. Maar altijd valt één ding op: het zijn bijzondere tapijten die je nergens anders ziet en in elk soort interieur passen. Of je nu in een boerderij woont, in een luxe villa of in een nieuwbouwwoning: een patchwork kleed doet het altijd goed! 

Een fraai patchwork vloerkleed voor ieder interieur 
Of je nu van moderne kleden, traditionele kleden of evergreens houdt, er is altijd wel een mooi patchwork kleed te vinden dat aan jouw wensen voldoet. Kijk gewoon goed rond voordat je een aankoop doet en laat je verrassen door de vele mogelijkheden op dit gebied. 

Soorten patchwork kleden 
Wie een of meer patchwork kleden kopen wil, kan kiezen uit diverse soorten patchwork. Zo zijn er zogeheten overdyed patchwork kleden met felle kleuren en kleurcombinaties, voor mensen die van kleurvariatie houden. Dit soort patchwork kleden geeft direct een bijzondere sfeer aan jouw interieur. Fraai zijn verder ook de zogenoemde kelim patchwork kleden. Deze kleden zijn herkenbaar door hun platte knopenstijl en hebben een rustige en authentiek-traditionele uitstraling. Dit komt doordat stoffen zijn gebruikt die al enkele decennia oud zijn. Een derde optie zijn de caput patchwork vloerkleden. Deze bestaan uit een mix van materialen en stoffen, met als basis een mix van katoen geweven met wol en katoen. Naast deze hoofdsoorten is er nog meer variatie qua patchwork kleden en ontwerpen. Kies ook voor patchwork kleden kopen en geniet van de grote hoeveelheid kleuren en variaties die je kunt gebruiken voor op jouw vloer.