Vind de juiste aannemer


Je droomhuis realiseren kost kennis en kunde. En tijd en energie. Allemaal zaken die de gemiddelde persoon niet (voldoende) heeft als het gaat om het bouwen of verbouwen van een woning. Om toch het gewenste eindresultaat te krijgen, is het belangrijk om de juiste professionals in te schakelen. Voor juridische of financiële hulp, maar ook als het gaat om het uitvoeren van het werk uiteraard. Hoe vind je bijvoorbeeld de juiste aannemer?

Bouwen en verbouwen vraagt expertise
Een uit- of aanbouw maken, ander sanitair of je woning verduurzamen? Een woning bouwen of verbouwen vraagt vandaag de dag nogal wat. Je kunt bij grotere klussen zeker niet zomaar meer zelf aan de slag gaan. Zo is er allerlei wet- en regelgeving op het gebied van vergunningen, milieuaspecten, duurzaamheid en veiligheid. Bovendien is er tegenwoordig veel handig gereedschap, maar je moet dit wel hebben en ermee om weten te gaan. Voor een goede aannemer geldt dit allemaal. Maar hoe vind je een goede partij om je droomwoning te realiseren?

Kennis van en ervaring in bepaald werk
Allereerst is het belangrijk om iemand te zoeken met de juiste specialisatie. Zo vergroot je de kans aanzienlijk dat je iemand kiest die op de hoogte is van toepasselijke wet- en regelgeving, de juiste materialen gebruikt en beste werkwijze toepast.

Certificaten, keurmerken en verzekeringen
Bij specifieke werkzaamheden kunnen bepaalde certificaten verplicht of tenminste raadzaam zijn. Zo heeft een aannemer met een VCA certificaat, tijdens een VCA cursus geleerd hoe hij dient te werken met oog voor veiligheid, gezondheid en milieu. Hoe nodig dit is? Hoewel veel particuliere klanten dit nog niet echt een vereiste zullen vinden, stellen eigenlijk alle partijen bij grotere opdrachten een voldoende afgeronde VCA cursus wel verplicht tegenwoordig.
Naast een afgeronde VCA cursus kun je ook denken aan bepaalde keurmerken en verzekeringen. Zo garandeert een aansluiting bij Woningborg, SWK of Bouwgarant dat de bouw of verbouwing altijd wordt afgerond, ook al mocht de aannemer failliet gaan. Vraag ook na of de aannemer een CAR (Construction All Risks)-verzekering heeft. Deze verzekering dekt schade aan jouw of de eigendommen van iemand anders tijdens de (ver)bouw(ing).

Check recensies en ervaringen
Tot slot is het ook zeker goed om te checken welke ervaringen andere mensen met de aannemer hebben. Zoek daarom online op recensies of reviews. Erg handig (en bovendien duurzaam) is om een aannemer uit de buurt te kiezen. Mogelijk kun je daar het resultaat van een project beoordelen, en eenvoudiger aan mensen vragen of ze tevreden waren met de aannemer.

Veel succes met het realiseren van je droomhuis. Met behulp van de juiste aannemer krijg je zonder problemen jouw droomwoning!