Vijf voordelen van rolluiken

Een rolluik is een multifunctionele zonwering met veel voordelen. Zo kunnen rolluiken de zon goed buiten houden tijdens warme zonnige dagen en blijft het binnen lekker koel. Maar wat vaak vergeten wordt is dat rolluiken ook in de winter een echte meerwaarde zijn voor jouw huis. Lees hieronder snel de 5 grootste voordelen van rolluiken. 

1. Zonwerend 
Eén van de meest voorkomende redenen voor de aanschaf van rolluiken is: zonwering. Tijdens de warme zomerdagen met felle zonnestralen die op je ramen schijnen is een rolluik de ideale zonwering op maat. Wanneer je de rolluiken op deze dagen gesloten houdt, krijgt de zon geen kans om je woning binnen te komen en blijft de temperatuur binnen aangenaam. 

2. Isolerend
Tijdens de koude wintermaanden werken rolluiken juist isolerend. Door de rolluiken ’s avonds en ’s nachts gesloten te houden ontstaat er een extra isolatielaag tussen het raam en het rolluik. De kou blijft op deze manier buiten en de warmte binnen, waardoor je de verwarming een standje lager kunt draaien én profiteert van lagere stookkosten.
 
3. Inbraakwerend
Rolluiken kunnen helpen om inbrekers buiten te houden. Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze makkelijk binnen kunnen komen. Doordat rolluiken zichtbaar aan de buitenkant van de ramen en/of deuren hangen schrikt het veel inbrekers af. Zo kun je met een goed gevoel een avondje weg of op vakantie.

4. Bescherming en privacy
Harde wind of een stevige hagelbui? Rolluiken beschermen jouw ramen tegen slechte weersomstandigheden. Zo kun je met een gerust gevoel slapen wanneer het buiten stormt. Daarnaast zorgt een rolluik voor privacy en houdt het geluid tegen. Doordat de lamellen voorzien van een aluminium buiten laag met schuim aan de binnenzijde, worden de trillingen van het geluid opgevangen. 

5. Verduistering 
Wil je in het weekend lekker lang in bed kunnen blijven liggen zonder dat er zonnestralen naar binnen schijnen? Of werk je nachtdiensten waardoor je overdag moet kunnen slapen? Dan zijn rolluiken dé oplossing voor jou! Met een rolluik kun je op ieder moment van de dag volledige duisternis creëren. Zelf tijdens een zonnige zomerdag.

Rolluiken kopen
Rolluiken bieden dus enorm veel voordelen, zowel in de zomer als de winter. Ben je na het lezen van deze voordelen overtuigd en wil je graag een rolluik aanschaffen? Laat je adviseren door een specialist voor een geschikt rolluik voor jouw situatie.  Stel jouw rolluik online op maat samen of bezoek een showroom bij jou in de buurt.