Vier trends in tuininrichting

De zon begint te schijnen, de dagen worden langer en de winterjas kan de kast weer in. De lente staat voor de deur en dat betekent niet alleen dat je weer andere kleding uit de kast kan gaan trekken, maar ook dat je kan gaan nadenken over de (her)inrichting van je tuin. Om je een handje te helpen met deze activiteit, belichten we in dit artikel vier trends omtrent tuininrichting.

Zacht en rond
Een belangrijke trend die onmisbaar is voor dit jaar, zijn de zachte en ronde vormen in de tuin. Deze trend liet zich vooral inspireren door de Japanse cultuur en in het bijzonder het schrift van deze taal. Deze schrijfstijl bestaat uit elegante ronde vormen, die we ook weer terug zien in de tuinmeubels. Denk hierbij aan een ruime ronde tafel waar je veel stoelen omheen kan zetten om met zijn allen aan te eten, of stoelen en loungesets met ronde vormen. Ook ronde picknicktafels zien we nu veel in de tuincentra: een echte trend van dit jaar dus!

Comfort op nummer één
Wie online zoekt naar tuinmeubels en accessoires zal opvallen dat comfort op allerlei vlakken wordt doorgevoerd. Heerlijke dikke kussens, hoge leuningen waar je tegen in slaap kan vallen en zachte stoffen. Door comfort op nummer één te zetten, wordt je tuin nog meer dan voorheen een plek om goed tot rust te komen. Aan het einde van een lange werkdag of gezellig met vrienden in het weekend neerploffen op comfortabele meubels: ideaal! Door een comfortabel tuinmeubelen loungeset online bestellen kan jij hier ook van gaan genieten.

Blog - vier trends in tuininrichting die je niet kan missen dit jaar

Onderhoudsvriendelijke tuin meubels
Ieder jaar nieuwe meubels kopen is natuurlijk niet heel goed voor het klimaat. Constant maar nieuwe aankopen doen in plaats van kiezen voor kwaliteit, is iets wat we achter ons laten dit jaar. Om die reden zijn er steeds meer ontwerpers komen met onderhoudsvriendelijke tuin meubelen. Deze meubels worden bijvoorbeeld gemaakt van kunststofvezels: dit materiaal voelt niet aan als plastic en heeft een warme uitstraling. Vlekken op dit materiaal, als je bijvoorbeeld per ongeluk wijn hebt gemorst of een koffiekring hebt achtergelaten op de tafel, kunnen eenvoudig en snel worden verwijderd met een natte doek. Door meubels te kopen die makkelijk onderhouden zijn, kan je er langer van genieten en ben je dus milieuvriendelijk bezig.

Tapijt: ook voor buiten!
Je zou het niet verwachten, maar we zien steeds meer tapijten voor buiten op de markt komen. We zien ze voorbij komen in allerlei soorten en maten en in vrolijke kleurtjes. Het voordeel van een tapijt plaatsen in je tuin is dat het echt wat toevoegt aan de sfeer. De tapijten zijn bovendien zo ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen zowel regen als zonlicht. Extra onderhoud is dus niet nodig.