Verborgen kosten bij een keuken


Het verbouwen van de keuken is een erg leuke tijd, maar natuurlijk ook een erg spannende tijd. Want je komt voor een hoop keuzes te staan. En je wilt ook graag zeker weten dat dit proces zo snel en vlekkeloos mogelijk voor je verloopt. Het laatste waar je op zit te wachten, is dat er vertraging gaat oplopen of dat je te maken krijgt met onverwachte kosten tijdens het traject. Dus wat zijn nu eigenlijk de verborgen kosten van de keuken waar je mee te maken kunt krijgen? Zoek daarvoor niet verder. Je leest het in dit artikel.

BLOG keuken

Let op de prijs van de montagekosten
Wat kost een keuken? Het is een vraag die je je op dit moment vast en zeker stelt.
Op het moment dat je een offerte krijgt van de keuken, dan bestaat het totaalbedrag namelijk niet alleen uit de prijs van de keuken. Er komen dus ook vaak montagekosten bij kijken op het moment dat je de offerte ontvangt. Houd dit dus altijd in gedachten op het moment dat je een nieuwe keuken gaat kopen. Het prijskaartje dat je in de winkel ziet, is vaak niet het totaalbedrag dat je onderaan de streep kwijt bent.

Moet de elektra aan worden gepast of leidingen worden verlegd?
En kies je ervoor om de keuken een keer grondig aan te gaan pakken? Net zoals bij een design badkamer, is het erg handig om na te gaan wat voor werk er van tevoren nog in de keuken moet worden gedaan. Je kunt daarbij denken aan het aanpassen van de elektra, of het verleggen van leidingen. Door dit van tevoren met een aannemer te bespreken, krijg je een goede indicatie van wat de kosten voor deze ingrepen in totaal zullen zijn.

BLOG keuken

Voor welke afwerking en decoratie kies je?
Naast het kiezen van de juiste keukenkasten, werkbladen en apparaten, is het kiezen van de juiste afwerkingen en decoratieve elementen erg belangrijk om een keuken te creëren die haarfijn aansluit op jouw stijl. Dit kan onder andere door het schilderen van de muren, het kiezen van vloerbedekking voor in de keuken of het installeren van mooie verlichting. Daarnaast kun je ook denken aan decoratieve elementen zoals backsplashes, tegels, wanddecoraties en sierlijsten voor in de keuken. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen tijdens het berekenen van de prijs van jouw nieuwe keuken. Je kunt dit immers zo duur maken als je zelf wilt. 

Wat doe je met de oude keuken?
Het is natuurlijk erg leuk om je voornamelijk te focussen op je nieuwe keuken, maar als je momenteel nog een keuken hebt, zal deze verwijderd en afgevoerd moeten worden. Dit kan dan ook de nodige kosten met zich meebrengen die je niet moet vergeten. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om je keuken zelf te verwijderen om zo kosten te besparen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om dit uit handen te geven aan een professional, zodat je snel je nieuwe keuken kunt laten installeren. Vervolgens heb je natuurlijk afval van je oude keuken en dit kan ook kosten met zich meebrengen. 

Laat je altijd erg goed informeren door een specialist
Er zijn dus een hoop dingen waar je op moet letten tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken voor je eigen interieur. En als je graag wilt voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, is het een goed idee om eens een keer een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. Hier kan een specialist je meer vertellen over het complete proces. En dat maakt alles ook veel inzichtelijker. Zo weet je precies wat de kosten van jouw nieuwe keuken zullen zijn.