Upgrade je keuken!


Je keuken een upgrade geven kan zo eenvoudig of moeilijk zijn als je zelf wilt: een gemakkelijke aanpak om je keuken een nieuwe look te geven is door opbergmogelijkheden voor laden en planken toe te voegen, je kasten te schilderen, nieuwe keukenapparatuur toe te voegen, je kraan te vervangen of een nieuwe espresso machine aan te schaffen.

keuken realiseer je droomhuis

Hoe zul je je keuken dagelijks gebruiken?
Denk goed na over hoe je je keuken dagelijks zult gebruiken. Is jouw keuken een drukke verzamelplek in huis, of gebruik je de keuken alleen als het echt nodig is om restjes op te warmen of een snelle afwas te doen? En hoeveel zitplaatsen heb je nodig? Tegenwoordig zijn de meeste keukens eetruimten met een plaats voor de gezinstafel. Als je graag gasten ontvangt of een meer ontspannen omgeving wilt om met je kinderen bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje, kun je overwegen extra zitplaatsen rond een keukeneiland te faciliteren.

Een van de leukste manieren om een keuken bij te werken is de kasten te verven
Je hebt een overvloed aan kleurkeuzes, van wit tot blauw tot tweekleurige stijlen. Een van de meest tijdrovende doe-het-zelf projecten is het schilderen van kasten, deuren, en lade vlakken (in totaal ongeveer drie dagen als je de uithardingstijd meerekent). Toch is het, als je bereid bent er de moeite voor te doen, een van de meest voor de hand liggende veranderingen.

keuken realiseer je droomhuis

De juiste hoeveelheid licht in de keuken is van essentieel belang
Hoewel het rechttoe rechtaan lijkt, is de juiste hoeveelheid licht in je keuken van cruciaal belang. Hoe vaak dit ontwerp-onderdeel wordt veronachtzaamd verbaast ons. Er zijn 3 soorten verlichting waar je rekening mee kunt houden bij het upgraden van je keuken.

Inbouwspot Verlichting is de meest voorkomende optie voor algemene verlichting, omdat deze vorm van verlichting het licht gelijkmatig over de ruimte verspreidt. Als je dimschakelaars toevoegt, kun je ze snel dimmen voor feestjes of om de perfecte sfeer te scheppen voor een speciale maaltijd voor twee personen.

Taakverlichting. Mensen zien taakverlichting vaak over het hoofd, maar het is van cruciaal belang dat er verlichting onder de hoge keukenkastjes hangt. Verlichting in het ontwerp van je kasten opnemen kan voor een eenvoudige en stijlvolle blik zorgen. Boven de gootsteen is een andere plaats waar werkverlichting vaak over het hoofd gezien wordt. Om ervoor te zorgen dat de aanrechtbladen voldoende verlichting hebben voor typische keukenklusjes, installeer je verlichting onder de kastjes.

Decoratieve verlichting. Hoewel het eigenlijk niet nodig is voor de functionaliteit, vestigt deze verlichting de aandacht op het prachtige ontwerp van je keuken, dat je graag zult willen tonen!

 

keuken keukenblad realiseer je droomhuis

Het gebrek aan aanrechtruimte in keukenontwerpen
Het gebrek aan aanrechtruimte in keukenontwerpen is een van de meest voorkomende zorgen. Je wilt zoveel mogelijk open horizontale oppervlak ruimte in een keuken, rekening houdend met alle culinaire taken die om een aanrecht vragen en met keukenapparatuur die er altijd staat. Een eiland of ontbijtbar toevoegen aan een L-vormige keuken is een eenvoudige methode om dit te doen.