Upgrade je badkamer


Als je op zoek bent naar een manier om je badkamer bij te werken, is een van de beste manieren om dat te doen door je douchedeur en regendouchekop te vervangen. Er zijn verschillende redenen waarom dit een geweldig idee is. Zo kan je badkamer er moderner en stijlvoller doen uitzien. En dat niet alleen, als je erover denkt om je huis in de toekomst te verkopen, kan een nieuwe douchedeur en regendouchekop het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Dus als je op zoek bent naar een manier om je badkamer nieuw leven in te blazen, is het vervangen van deze zaken een prima optie. Maar voordat je gaat winkelen voor deze nieuwe opties, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel delen we drie tips voor het vervangen van je douchedeur en regendouche!

badkamer rookglas douchewand

De grootte van je doucheopening
Niets is fijner dan wakker worden onder een heerlijke regendouche! Het is tijd voor een nieuwe douchedeur en regendouche, en je bent vol vertrouwen op weg naar de winkel. Maar dan realiseer je je dat je geen idee hebt welke maat doucheopening je hebt. Bekijk eerst je huidige deur. Als het een standaardmaat is, is de kans groot dat je doucheopening dat ook is. Zo niet, meet dan de breedte van de opening met een meetlint. Als je de breedte hebt, tel daar dan 2-3 centimeter bij op om rekening te houden met weerszijden van de deur. Meet dan de hoogte van de opening vanaf de bovenkant van de dorpel tot de bovenkant van het kozijn. Tel daar weer 2-3 centimeter bij op om rekening te houden met het hang- en sluitwerk. Nu heb je de ruwe maten voor je nieuwe douchedeur!

Kies de juiste stijl van de deur
Douchedeuren zijn er in verschillende stijlen, en het kan lastig zijn om te bepalen welke de juiste is voor jouw badkamer. Een populaire optie is de regendouchedeur, met een glazen paneel dat zich uitstrekt van het plafond tot aan de vloer. Dit type douchedeur is een goede keuze voor wie een statement wil maken in zijn badkamer. Een andere optie is de frameloze douchedeur, die de illusie van meer ruimte geeft en gemakkelijk kan worden schoongemaakt. Als je niet zeker weet welke stijl voor jou geschikt is, vraag dan een vakman om hulp. Alvast succes met je douchedeur kopen!

Huur een professionele installateur in
Last but not least! Tenzij je ervaring hebt met badkamer klussen, kun je het beste een vakman inhuren om je nieuwe douchedeur of regendouche te installeren. Een vakman weet hoe hij de deur goed moet opmeten en installeren, zodat hij goed functioneert en er geweldig uitziet! Houd deze vier tips in gedachten bij het winkelen voor nieuwe badkamer zaken, en je zult er zeker een vinden die perfect is voor jouw ruimte!