Tuinmeubeltrends 2023


Tijd doorbrengen in de tuin is een heerlijke ervaring! Of je nu een boek leest of geniet van het gezelschap van goede vrienden, er is iets speciaals aan omringd te zijn door de natuur en de warmte van de zon op je huid te voelen. Ben je klaar om je te laten inspireren? De wereld van het buitenmeubilair verandert, en deze komende trends in 2023 zullen je creatieve geest zeker doen stromen. Of je nu huiseigenaar, ontwerper of tuinarchitect bent, je zult aandacht willen besteden aan deze gave trends die hun weg zullen vinden naar de tuinmeubelen industrie. Laten we eens kijken wat in 2023 on-trend zal zijn!

Onderhoudsarme buitenmeubelen
Als er één ding is waar we het allemaal over eens zijn, is het dat niemand het leuk vindt om zijn tuinmeubels schoon te maken en te onderhouden. Daarom kiezen veel huiseigenaren voor onderhoudsvrije meubelen voor hun tuinen en terrassen. Materialen als kunststof riet en kunststof rotan worden steeds populairder omdat ze weinig onderhoud vergen; af en toe schoonmaken met milde zeep en water is voldoende! Bovendien zijn deze materialen ongelooflijk licht, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst als dat nodig is. Dit maakt ze perfect voor mensen die hun inrichting graag regelmatig veranderen!

Tuintrends 2 REALISEER JE DROOMHUIS

Geïntegreerde technologie
We leven in een digitaal tijdperk waarin technologie ons leven gemakkelijker kan maken en dat geldt ook voor de wereld van de tuinmeubelen. In het komende jaar zullen steeds meer fabrikanten technologie in hun producten integreren, zoals loungeset online ingebouwde LED-verlichting, Bluetooth luidsprekers, oplaadpunten voor telefoons en tablets, weerbestendige systemen met Wi-Fi en zelfs verwarmingselementen onder kussens. Voor wie zich in 2023 wil uitgeven aan iets speciaals, zou geïntegreerde technologie wel eens de juiste keuze kunnen zijn!

Kleurrijke patronen en texturen
Voorbij zijn de dagen van effen gekleurd buitenmeubilair; nu draait alles om kleur en textuur! Geometrische patronen met felle kleuren als blauw, groen en oranje duiken overal op, van buitenkussens tot tafelbladen. Felle accentkleuren voegen een vleugje levendigheid toe die een buitenruimte perfect samenbrengt. Texturen als houtnerf of rotan geven bijvoorbeeld een speciale look. Vergeet ook bloemen niet - die lijken nooit uit de mode te raken als het om tuinmeubelen gaat! Zoals je ziet, is er veel om naar uit te kijken wat betreft tuinmeubeltrends voor 2023! Als je op zoek bent naar manieren om je eigen achtertuin voor aankomende zomer bij te werken, houd dan zeker deze trends in gedachten