Trap als blikvanger


Wil jij je trap omtoveren tot een ware blikvanger in je huis? Met de juiste tips kun jij de stijl van je trap opvallend maken en hiermee een statement maken. Benieuwd hoe je dit het beste kan doen, in deze blog delen we een aantal tips om van je trap een echte blikvanger te maken!

Speel met verlichting
Verlichting speelt zeker een belangrijke rol bij het accentueren van je trap, je kan er letterlijk je trap mee in de spotlights zetten. Kies voor opvallende verlichtingskeuzes zoals opbouwspots in het zwart voor een trendy gevoel of maak gebruik van led inbouwspots voor een strakke stijl waarmee je de trap goed kunt verlichten. Ook kun je ervoor kiezen om de traptreden te verlichten, dit doe je door spotjes in of onder de traptreden te monteren. Een andere leuke optie is gebruik te maken van wandlampen naast de trap in de stijl van de rest van je interieur.

Kies voor traprenovatie
Eén van de meest effectieve manieren om je trap mooier te maken is door deze te verven in een mooie kleur of te bekleden met bijvoorbeeld tapijt of PVC. Maak gebruik van gedurfde kleuren, verf de treden bijvoorbeeld in verschillende kleuren, of maak gebruik van verschillende soorten bekleding zoals tapijt of hout voor een meer luxe uitstraling.

Besteed ook aandacht aan de trapleuning
Wat men snel vergeet is de trapleuning, terwijl je hier ook zeker verschil mee kan maken. Investeer in een unieke of opvallende trapleuning om je trap meer karakter te geven. Kies bijvoorbeeld voor een modern ontwerp of een klassieke look met verschillende materialen en stijlen. Denk bijvoorbeeld aan zwart staal voor een trendy look, of een houten trapleuning voor een meer natuurlijke uitstraling.

Geef de muur een opvallende look
Niet alleen de trap, maar maak ook van de muur naast de trap een blikvanger. Dit kun je makkelijk doen door een galerijwand te creëren met een aantal kunstwerken of een verzameling van mooie en persoonlijke foto’s. Een opvallende muur zal zeker de aandacht trekken en geeft de ruimte een extra dimensie. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de muur een opvallende kleur te geven, of wat dacht je van behang met een opvallend patroon of textuur?

Voeg een aantal accessoires toe
De trap volzetten met accessoires is uiteraard niet handig en veilig. Wel kun je uiteraard een aantal planten toevoegen, hang bijvoorbeeld een aantal hangplanten boven de trap, bevestig verschillende kunstwerken of fotolijsten aan de muur, maak gebruik van decoratieve verlichting en leg een mooi vloerkleed onderaan de trap om het geheel af te maken.

Kortom, door de juiste tips op te volgen en aandacht te hebben voor elke detail, kan je trap een echte blikvanger worden in je huis!