Tips voor het inrichten van je hal


De hal van je huis lijkt misschien een onbelangrijke ruimte als het gaat om de inrichting, maar juist de hal is een ruimte waar je vaak je gasten in verwelkomt. Het is daarom fijn als de hal een ruimte in huis is waar men zich direct thuisvoelt en waarmee je een bepaalde sfeer neerzet dat een voorteken is voor de rest van je huis. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je hal een gezellige plek wordt waar men zich direct thuisvoelt, hieronder dé 5 belangrijkste tips waar je op moet letten bij het inrichten van je hal.

BLOG DB hal - interieur

Maak gebruik van smalle meubels 
Vaak is de hal een kleine ruimte en je moet daarom slim omgaan met de beperkte ruimte die je hebt. Zet je grote meubels in je hal dan kan dit een benauwend gevoel geven en de hal lijkt ook nog eens optisch kleiner. Maak daarom gebruik van smalle meubels zoals bijvoorbeeld een sidetable, dit is een perfecte meubel voor in de hal en is ook nog eens leuk om te decoreren. Ben je op zoek naar een leuke sidetable of andere meubels, kijk dan eens op de website van Emob.

Schenk aandacht aan de wanden
Omdat een hal vaak niet heel groot is kun je het niet gaan volzetten met allerlei meubels en accessoires. Maar je kunt juist wel gebruik maken van de wanden. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de wanden in een toffe kleur, wees niet bang om de gehele ruimte te voorzien van één kleur. Ook mooi is het om de plafond mee te verven voor een heel tof effect! Ook een wand voorzien van behang met een toffe print is zeker een goed idee. Ook wandaccessoires zoals een fotowand, een spiegelwand of andere muurdecoratie kunnen een leuke toevoeging zijn.

Accessoires realiseer je droomhuis

Zorg voor voldoende opbergruimte
Een rommelige hal is niet gezellig, zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Heb je onder de trap bijvoorbeeld de mogelijkheid om een kast te maken, doe dit dan! Dit kan heel handig zijn voor jassen en schoenen en heb je alles mooi uit het zicht. Heb je deze optie niet? Koop dan bijvoorbeeld een leuke schoenenkast en uiteraard mag een mooie kapstop in de hal niet ontbreken!

Maak van je trap een blikvanger
In de hal vind je vaak ook te trap en deze valt door zijn grootte vaak wel op, maak hier gebruik van. Zorg dat je trap een blikvanger wordt! Hoe je dit kunt doen? Bijvoorbeeld door de trap te verven in een toffe kleur, gebruik te maken van verlichting langs de trap of zorg voor een mooie trapleuning die opvalt. Een mooie trap kan zeker iets extra’s toevoegen aan je hal. 

Vergeet mooie accessoires niet
Voor de finishing touch mogen accessoires uiteraard niet ontbreken in de hal. Met mooie accessoires kun je van je hal echt een sfeervolle ruimte maken. Denk bijvoorbeeld aan een toffe lamp in het midden van de ruimte, een grote ronde spiegel aan de wand, een groene plant in een loze hoek en/of zet een grote vaas met mooie kunstbloemen op een sidetable. Met het toevoegen van mooie accessoires breng je ook meteen wat meer persoonlijkheid in je hal.

Door gebruik te maken van smalle meubels, de trap wat aandacht te geven, opbergruimte te creëren en het aan te kleden met de juiste accessoires, maak jij van jouw hal ongetwijfeld een ruimte waar iedereen zich meteen welkom voelt!