Tips en ideeën voor een mooie oprit


Een oprit is niet alleen handig, maar doet ook veel voor de uitstraling van je woning. Je kunt er echt een eyecatcher van maken! In dit artikel geven we een aantal tips en delen we leuke ideeën om zelf een prachtige oprit te creëren. Van het uitzoeken van de bestrating tot het toevoegen van een luxe poort. Met welke tips ga jij binnenkort zelf aan de slag?

Architectuur Oprit Realiseer je droomhuis

Pas de bestrating aan op je woning
In de basis is het belangrijk dat de oprit stevig en egaal is. Als je wat verder wil kijken dan de praktische kant, raden we je aan om de look aan te passen op je woning. Wat straalt de buitenkant van het huis uit? Oogt het heel modern of juist landelijk? Zorg ervoor dat de tegels hier op aansluiten. Op het moment zijn grote betontegels erg populair. Deze oprittegels hebben een moderne uitstraling. Je kunt ze ook los in de voortuin verwerken en gebruiken als stapstenen. Zo ontstaat er een speels voetpad met toch een moderne twist.

Laat een mooie poort plaatsen
Als jouw woning een ruime voortuin heeft of wordt omringt door een flink stuk grond, is het mooi om een poort toe te voegen. Dit kan een verlengstuk zijn van een hekwerk of een blikvanger tussen een natuurlijke afscheiding. Let bij de aankoop van een poort goed op het materiaalgebruik. Een ijzeren poort kan al gauw wat kil ogen, terwijl houten toegangspoorten juist een hele warme uitstraling hebben. Dit maakt de buitenkant van de woning een stuk sfeervoller! Meet jouw oprit van tevoren goed op om de ideale maat van de toegangspoort te bepalen.

Oprit Architectuur realiseer je droomhuis

Besteed aandacht aan de beplanting
Kleed de oprit aan met mooie beplanting. Probeer variatie aan te brengen in kleur, formaat en de bloeiperiode van de planten. Er zijn genoeg bloeiende vaste planten te vinden die weinig onderhoud nodig hebben. Je kunt eventueel ook een paar strakke bloempotten aanschaffen voor een minimalistische look.

Koop een vrijstaande brievenbus
Een vrijstaande brievenbus is zowel functioneel als decoratief. Zet de brievenbus naast de houten poort of net langs de weg. Dan hoeft de postbode niet zo ver te lopen. Ook bij dit element is het mooi als het uiterlijk past bij de stijl van je tuin en woning.

Voeg buitenverlichting toe
Vergeet niet om extra buitenverlichting toe te voegen. Daarmee bedoelen we niet alleen een handige lamp naast de voordeur, maar ook sfeerverlichting en inbouwspots langs de oprit. Maak gebruik van een tijdschakelaar, bewegingssensor of bedien de slimme verlichting met een app.