Thuisspa: de gezondheidsvoordelen

De gezondheids- en therapeutische voordelen van spa's zijn al lang bekend bij de mens. De oude Grieken en Romeinen ontdekten deze voordelen toen ze baden bouwden in minerale en thermale bronnen. Snel vooruit naar de 21e eeuw. De voordelen van warm en gemineraliseerd water kunnen nu worden toegepast op het comfort en de privacy van onze eigen huizen.

De voordelen van warmte, drijfvermogen en massage kunnen nu ten volle benut worden, wat ons op zijn beurt fysieke en mentale voordelen kan opleveren. Een holistische ontspanning kan zonder veel moeite en met regelmaat worden bereikt.

Wat is een zwemspa?
Een zwemspa is een multifunctionele machine die de beste eigenschappen van een zwembad en een bubbelbad combineert. Het heeft ook de neiging om qua grootte ergens in het midden van deze twee te vallen.

Een van de meest voorkomende manieren waarop zwemspa's worden gebruikt, is voor een uitdagende maar schokvrije watertraining. Zwemspa's produceren een krachtige waterstroom die een continue weerstand biedt waartegen je kunt zwemmen, rennen, joggen of lopen zonder ooit "de muur te raken". U kunt ronde na ronde zwemmen of kilometers wandelen of rennen, allemaal in het comfort en de privacy van uw zwemspa.

Het beste van alles is dat als je je spieren eenmaal een goede training hebt gegeven, je dezelfde zwemspa kunt gebruiken om te ontspannen en tot rust te komen. Ga gewoon zitten voor de hydrotherapie-jets en pas de instellingen aan voor een verkwikkende en therapeutische massage. Kortom, een zwemspa biedt een scala aan activiteiten gericht op fitness, plezier en ontspanning:

  • Zwem, ren, jog of loop tegen een krachtige weerstand stroom in

  • Lekker spetteren met je familie en vrienden

  • Ontspan in een ergonomische stoel omringd door verwarmd water

  • Verzacht pijnlijke spieren met massagejets.

Thuisspa wellness sauna Beurs Eigen Huis realiseer je droomhuis

Verbetert de bloedcirculatie
De warmte en de jets van jouw thuis spa verbeteren de doorbloeding en ontspannen de weefsels rond artrotische gewrichten. Verbeterde circulatie rond de gewrichten kan stijfheid en ontsteking verminderen en zorgt voor zacht rekken in een niet-dragende omgeving. Voor spierpijn en blessures zorgt onderdompeling in het hete, therapeutische spa-water ervoor dat het bloed beter door het getroffen gebied stroomt, wat zwelling, blauwe plekken en ongemak kan verminderen. Ook kan een verbeterde bloedcirculatie door het lichaam gunstig zijn voor het functioneren van het hart. Bloedvaten kunnen worden verwijd door de warmte van het spa-water, waardoor het hart optimaal kan functioneren. Mensen met cardiovasculaire aandoeningen kunnen profiteren van deze therapeutische dip.

Een thuisspa biedt gezondheidsvoordelen
Het is moeilijk om een ​​zalige duik in de privacy van een thuisspa te verslaan. Als je klaar bent om de ontspannende krachten en gezondheidsvoordelen van een bubbelbad te ervaren, is het belangrijk om de juiste unit voor jouw huis te kiezen. Voordat je begint met winkelen, zijn er verschillende punten om te overwegen. Het kiezen van de juiste hottub voor jouw huis is geen gemakkelijke onderneming. Er zijn veel merken die een brede selectie modellen in verschillende maten aanbieden. Natuurlijk kan je heerlijk vertoeven in een 5-sterren hotel in Dubai met wellness, spa en een jacuzzi op de kamer. Maar je kan ook een zwemspa inbouwen in jouw woning of in de tuin laten integreren.