Statement in je tuin


Plantenbakken kunnen veel sfeer toevoegen aan een tuin en zijn daarnaast lekker praktisch. Maar heb je er al eens aan gedacht om een plantenbak te gebruiken als statement? Het is veel eenvoudiger dan je waarschijnlijk denkt! Vandaag bespreken we diverse manieren om plantenbakken op een opvallende én stijlvolle manier te verwerken in je tuin. Of je nou dol bent op een natuurlijke look of een hele moderne uitstraling. Er zit vast een tof idee voor je tussen waar je mee aan de slag kunt.

Maak een statement met formaat
De eerste manier om een plantenbak te gebruiken als blikvanger, is door simpelweg te kiezen voor een extra groot formaat. Je kunt zowel de breedte als de hoogte in gaan. Kijk naar jouw tuin om te bepalen wat de beste opties zijn. Het is bijvoorbeeld erg gaaf om een langwerpige plantenbak van Plesanto langs het gazon of tegen een schutting te plaatsen. Hou je meer van een speelse look zonder al te veel strakke lijnen? Kies dan voor een grote ronde plantenbak. Dit staat heel mooi op het terras of als een setje van twee bij de schuur.

Kies een opvallende kleur
Een plantenbak in een neutrale kleur zoals antraciet is altijd mooi, maar niet echt opvallend. Stap eens uit de comfortzone en kies voor een robuuste zwarte plantenbak of juist voor een keramische bak in een blauwe tint.

Combineer diverse plantenbakken
Wees niet bang om verschillen soorten plantenbakken met elkaar te combineren. Een mix van diverse hoogtes, vormen en kleuren maakt de tuin juist interessant. Zet 3 grote bakken bij elkaar om er een echte blikvanger van te maken.

Ga voor een bijzonder materiaal
Plantenbakken van polyester zijn erg onderhoudsvriendelijk. Toch is het ook leuk om eens een bijzonder materiaal uit te kiezen. Wat dacht je van een houten plantenbak of een variant van cortenstaal? Beide materiaalsoorten komen tot leven door de weersinvloeden. Hout kan na verloop van tijd vergrijzen als je het niet beitst en cortenstaal zal gaan roesten (zonder kwaliteit te verliezen) voor een robuuste look.

Creëer een verticale tuin
Als jouw tuin niet zo groot is, kun je ervoor kiezen om de hoogte in te gaan. Zet niet alleen een plantenbak op de grond, maar hang ook een bak aan een wand. Op deze manier creëer je een verticale tuin.

Op welke manier ga jij plantenbakken verwerken in je tuin om een echt statement te maken?