Stappenplan voor je badkamer


Je bent op zoek naar een badkamer voor je nieuwbouwhuis of je hebt besloten om je bestaande badkamer te verbouwen of renoveren. Waar begin je, hoe ontdek je jouw stijl en hoe bepaal je het budget? In dit artikel nemen we je mee in het stappenplan, zodat jij jouw droombadkamer kunt realiseren.

badkamer beurs eigen huis

Inspiratie opdoen
De zoektocht naar de perfecte badkamer start met inspiratie. Daarvoor ga je naar een woonbeurs, blader je door woonbladen of maak je een Pinterestbord met badkamers die je mooi vindt. Bij sanitair boutique Mastello kan je online veel inspiratie vinden over badkamerstijlen, trends en materialen of jouw stijl ontdekken in het Experience Center in Hilversum. Wat vind jij belangrijk in een badkamer? Wat is jouw leefstijl? Ga je voor een wellness gevoel of liever een praktische badkamer voor het hele gezin? Hou je van neutrale stijlen zoals Scandinavisch en Japandi of durf je voor kleur te kiezen? En niet onbelangrijk: een badkamer moet toekomstbestendig zijn. Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het interieur, dus ook in de badkamer.

Onderzoek de ruimte
Voordat je concreet aan de slag kunt met een ontwerp, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de ruimte van jouw badkamer. Bekijk hoe de leidingen lopen, waar elektra kan worden aangesloten en of je iets kan veranderen aan de indeling. Kan je bijvoorbeeld een raam plaatsen voor extra daglicht en ventilatie? Is er ruimte om een muurtje te verplaatsen? Deze kennis zal je helpen om de ideale badkamer samen te stellen.

badkamer beurs eigen huis

Bepaal je budget
Als je een goed beeld hebt van de ruimte, kun je het budget bepalen. Een badkamer is een ruimte die niet elk jaar wordt vernieuwd. De ruimte moet jaren meegaan en daarom ook jaren bestand zijn tegen vocht. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de producten goed moet zijn. De gemiddelde prijs per product zal dan ook hoger liggen dan bij andere ruimtes in het huis. Daarnaast is het budget afhankelijk van de status van je huis: richt je een (casco) nieuwbouwwoning in of wil je een bestaande badkamer renoveren, waarbij ook nog sloopwerk komt kijken? Bij het verbouwen van een kleine badkamer zit je al snel rond de €5000 en bij een hele luxe badkamer kan dit bedrag rond de €20.000 uitkomen. Het verschil in kosten zal dan ook compleet afhankelijk zijn van je eigen wensen.

Maak een moodboard en tekening
Nu je meer zicht hebt op de mogelijkheden, kan je concreet aan de slag met een badkamerontwerp. Hiervoor kan je een adviesgesprek plannen in een badkamershowroom, waar je samen met een stylingadviseur tot persoonlijk ontwerp komt. Zo kan je op basis van jouw budget en woonstijl de ideale badkamer samenstellen.

Aankoop en planning
Is het ontwerp helemaal naar jouw wens en past de offerte binnen je budget, dan ben je klaar voor het aankoopproces. Hierbij is de planning ook van groot belang. Wat zijn de levertijden? Werk je met een aannemer of ga je de verbouwing en plaatsing zelf doen? Als alles gepland is, is het tijd voor het echte werk. Zodra de verbouwing van start gaat kan je je verheugen op het comfort van jouw ideale badkamer. Dat wordt genieten!

badkamer bruin bad beurs eigen huis
badkamer beurs eigen huis
badkamer beurs eigen huis
showroom badmeubels beurs eigen huis
badkamer roze beurs eigen huis