Soorten dakkapellen

Beurs Eigen Huis bouwen verbouwen daken dakkapel

Houten Dakkapel

De voordelen van een houten dakkapel zitten vooral in de uitstraling. Hout heeft van nature een authentiek en natuurlijk uiterlijk. Daarnaast is hout een materiaal dat erg makkelijk te bewerken is. Hierdoor kunt u de dakkapel volledig naar uw eigen wensen laten maken en heeft u dus een dakkapel die volledig uniek is. Bent u het uiterlijk van uw dakkapel na een paar jaar zat? Hout is zeer geschikt om te verven. U kunt uw dakkapel dus eenvoudig in een andere kleur laten schilderen om een ander uiterlijk voor uw huis te creëren.


Een houten dakkapel is relatief goedkoop in aanschaf. Voor een houten dakkapel moet u denken aan een prijs vanaf € 3000. Houd er wel rekening mee dat een houten dakkapel duurder is in onderhoud dan bijvoorbeeld een kunststof dakkapel.

Kunststof dakkapel | Beurs Eigen Huis

Kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is een veel voorkomende dakkapel in Nederland. De kunststof dakkapel is zo populair omdat de dakkapel nauwelijks onderhoud nodig heeft. Op een jaarlijkse schoonmaakbeurt na, heeft u dus geen omkijken naar uw dakkapel. De kunststof dakkapel heeft ook nog eens een lange levensduur. De dakkapel gaat gemiddeld 50 jaar mee. Daarnaast is kunststof een materiaal dat erg goed isoleert. Hiermee kunt u veel geld besparen op uw energiekosten.Voor een kunststof dakkapel betaalt u ongeveer € 3.750. U heeft dan een stevige en onderhoudsarme dakkapel met een lange levensduur. Een reguliere kunststof dakkapel bestaat vaak uit een houten basisconstructie. Wilt u een dakkapel die volledig uit kunststof bestaat? Lees hieronder dan meer over een polyester dakkapel.

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof onderdelen. Kenmerkend voor de polyester dakkapel is de goede isolatie. De dakkapel is uit één stuk gemaakt en is geheel naadloos. Hierdoor wordt de warmte goed in uw huis gehouden. Ook is de kans op lekkages minimaal. Net als de kunststof dakkapel heeft de polyester dakkapel nauwelijks onderhoud nodig. Voor een polyester dakkapel moet u denken aan een prijs vanaf € 4.250.

Bouwwijze dakkapel

Als u de keuze voor het materiaal gemaakt heeft, kunt u ook nog kiezen voor een bouwwijze. U kunt u kiezen voor een prefab, maatwerk of traditionele dakkapel.

  • Bij een prefab dakkapel worden de onderdelen vooraf in een fabriek gemaakt. De productie is erg efficiënt en dit maakt de prefab dakkapel dan ook voordelig in aanschaf.

  • De traditionele dakkapel wordt uit losse onderdelen op uw dak gebouwd. De houten basisconstructie wordt afgewerkt met hout, kunststof en/of zink. Een traditionele dakkapel wordt aangepast aan de constructie van uw huis en kan daarom op elk dak geplaatst worden. De traditionele dakkapel is erg geschikt voor maatwerk.

Advies over dakkapellen

Vind u het lastig om een beslissing te maken? Dan is het slim om uw wensen te overleggen met uw dakkapellen specialist. Een specialist kan u adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. Vraag altijd meerdere offertes aan voordat u een dakkapellen specialist inschakelt. Zo kunt u de verschillende offertes met elkaar vergelijken en eenvoudig voor de meest voordelige optie kiezen.