Sfeer in de keuken


Op een druilerige dag is het fijn om extra sfeer in huis te creëren. Vooral een centrale plek als de keuken kan wel wat aandacht gebruiken om de sombere stemming te doorbreken. In dit artikel delen we een aantal tips om je keuken om te toveren tot een aangenaam plekje, zodat je er zelfs op een grijze en regenachtige dag graag tijd doorbrengt.

gember keuken kaars realiseer je droomhuis

Zet de sfeerverlichting aan
Op een regenachtige dag wordt het binnen al gauw donker. Zet daarom de verlichting in de keuken aan. Hiermee bedoelen we niet de werkverlichting boven het aanrechtblad, maar de gezellige sfeerverlichting. Dit kan een dimbare plafondlamp zijn of een tafellamp die zorgt voor een knus geheel.

Pak jouw favoriete mok of servies erbij
Dit is het ideale moment om jouw favoriete mok of servies uit de kast te halen. Dit brengt je direct in een betere stemming. Je kunt ook alvast mooie schalen klaarzetten voor het diner. Dit motiveert om wat meer tijd in de keuken door te brengen en een lekkere maaltijd te bereiden.

Werk met heerlijke geuren
Je maakt de keuken aantrekkelijker door te werken met geuren. Je kunt een geurkaas aansteken, maar het is nog leuker om je zintuigen te prikkelen met ingrediënten of vers voedsel. Wat dacht je van de geur van gebakken appeltaart en een verse gemberthee? Of gemalen koffie bonen die veranderen in een heerlijk kopje koffie? Dit lokt iedereen direct naar de keuken.

Zet verse bloemen op tafel
Kleed de keuken gezellig aan met een bos bloemen. Zet een vaas op de eettafel of op het aanrecht. Wil je de keuken voor de langere termijn een sfeervolle look geven? Ga dan voor een mooi kunstboeket of decoreer met kamerplanten.

Leg een plaid neer
Als er stoelen of krukken in de keuken staan, kun je deze comfortabeler maken met kussens en een plaid. Wat is er nou fijner dan op een druilerige dag onder een dekentje zitten met een kop koffie in je handen? Een stijlvol kleed heeft natuurlijk ook een decoratieve waarde. Leg er daarom ook eentje in de woonkamer of als bedsprei in de slaapkamer zodra het najaar begint.

Decoreer een dienblad
Pak er een mooi dienblad bij en zet hier accessoires bovenop. Dit is de perfecte decoratie voor in je keuken, omdat het gemakkelijk te verplaatsen is. Een borrelplank met allerlei hapjes erop kan ook een decoratieve waarde hebben en de keuken extra gezellig maken!