Richt je ideale droomhuis in


In koudere maanden van het jaar stellen veel mensen het onderhoud van de buitenboel het liefst uit tot de lente weer in aantocht is. Bij warmere temperaturen buiten werken is toch een stuk aangenamer. Daarom is het nu de ideale tijd om de binnenboel eens flink aan te pakken, om wooninspiratie opdoen en daarna je eigen droomhuis te creëren. Daarbij kun je op tal van plekken inspiratie zoeken. Zowel online, in magazines of bijvoorbeeld de beurs Eigen Huis. Wil je nu meteen binnen aan de slag gaan dan geven we je hierbij alvast een aantal handige tips.

visgraatvloer realiseer je droomhuis

Je hoeft niet beslist een professional te zijn om je eigen droomhuis in te richten. Begin gewoon vanaf de basis en bouw langzaam toe naar het ideale plaatje dat je voor ogen hebt. Vaak zijn de wanden vloeren van je interieur het eerste waar je mee aan de slag gaat. Daarbij kun je uit tal van materialen kiezen. Kies je ervoor om alles zelf te doen, dan is dat een goede optie in deze dure tijd. Ben je met vloeren en wanden bezig kijk dan meteen of je dat op een duurzame manier kan doen en breng meteen de nodige isolatie aan, als die nog niet op orden mocht zijn. Het zou toch mooi zijn als je met energiebesparing de herinrichting van je huis kunt bekostigen, dan sla je meteen twee vliegen in één klap.

Bepaal vooraf in welke stijl je de inrichting wilt gaan doen. Daarbij valt vaak de keuze op modern, landelijk, klassiek of industrieel. Kies je op de vloer voor een visgraat PVC vloer dan is die inpasbaar in verschillende woonstijlen. Ga je uit van een bepaald budget, bepaal dan hoeveel planken je nodig hebt en bereken de kosten. Kijk je in de moderne woonmagazines dan zie je daar vaak de prachtigste inrichtingen. Wat dan opvalt is dat er ook regelmatig een visgraat PVC vloer te zien is. Zo’n vloer is zeker voor iedereen haalbaar.

 

vloer visgraat realiseer je droomhuis

Gereedschap en materialen
Voordat je aan de slag gaat is het handig om een lijst te maken die je verdeelt in twee gedeelten. Aan de ene kant zet je wat je al hebt aan materialen en gereedschap, terwijl je aan de andere kant noteert wat je beslist nodig hebt voordat je aan de slag gaat. Je kunt dan denken aan een ondervloer, lijm, lijmrollers, meetlint, een cirkelzaag en een decoupeerzaag.
Als eerste verwijder je natuurlijk de oude vloer en onderlaag. Het is daarbij ook belangrijk dat je de ondergrond op een perfecte manier egaliseert, zodat daar geen oneffenheden aanwezig zijn. Meet daarna de ruimte om te bepalen op om te bepalen hoeveel planken je nodig hebt en plaats de eerste plank.

Lijmen
Het leggen van een visgraat PVC vloer is een stuk lastiger dan een ‘normale’ laminaatvloer of kliklaminaat leggen. Daarbij moet deze vloer met met lijm gelegd worden. Lijm het laminaat dus in het gewenste patroon op de vloer. Omdat je nooit altijd hele delen gebruikt komt hierbij de cirkelzaag of decoupeerzaag goed van pas. Eigenlijk is het aan te raden om bij herinrichting van je huis eerst de plafonds en wanden aan te pakken, zodat je pasgelegde vloer geen beschadigingen oploopt. Een visgraat pvc vloer is zeker een goede stap voor het realiseren van je droomhuis.