Renoveren of verbouwen?


Denk je na over het verbouwen of renoveren van je woning?  Dan is het goed om stil te staan bij zaken als verwarming en/of koeling van je woning. Immers, na de verbouwing wil je langere tijd genieten van het extra wooncomfort en zit je niet wachten om binnen korte tijd wéér te gaan verbouwen.

Vloerverwarming en renoveren | Beurs Eigen Huis

Bij een verbouwing of renovatie kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming. Dit kan zijn omdat ze eindelijk verlost willen zijn van die lelijke en ruimtekostende radiatoren. Ook het streven naar een lagere energierekening kan een rol spelen. Bij het maken van verbouwingsplannen of tijdens de verbouwing kun je te maken krijgen met beperkingen en onmogelijkheden. Bijvoorbeeld dat de vloer van je woning van hout is of te slecht van kwaliteit is om vloerverwarming in te frezen. Woon je in een bovenwoning of appartement dan is infrezen van leidingen in de vloer waarschijnlijk niet eens toegestaan. Voor deze lastige situaties kan het SpeeTherm of SpeeTile systeem van WARP Systems wel eens een oplossing zijn. 

SpeeTile
SpeeTile is een innovatief vloerverwarmingssysteem bestaande uit kunststof matten waarin de vloerverwarmingsbuis vastgeklikt wordt. De matten worden op eenvoudige wijze aan elkaar gekoppeld. Het systeem is bestemd voor afwerking met een ‘natte’ afwerklaag, bijvoorbeeld egalisatiemortel. Je kan het vloerverwarmingssysteem afwerken met alle gewenste vloeren. SpeeTile is ook geschikt voor wand- en/of plafondverwarming. Kan de opbouwhoogte van je  je bestaande vloer niet gewijzigd worden, en moet de oplossing voor het verwarmen van je woning op andere plaatsen gevonden worden, dan is dit absoluut een uitkomst! 

SpeeTile - Vloerverwarming | Beurs Eigen Huis

SpeeTherm
SpeeTherm is een ultradun ‘droogbouw’ vloerverwarmingssysteem bestaande uit piepschuim platen met sleuven. De platen worden direct op de bestaande vloer geplaatst. En dat kan trouwens ook een verdiepingsvloer zijn. Over de EPS platen worden dunne aluminium platen gelegd. Deze zorgen ervoor dat de warmte van de vloerverwarming optimaal verdeeld en snel naar de oppervlakte geleid wordt. Als de hele vloer bedekt is, kan de vloerverwarmingsbuis in de sleuven gedrukt worden en aangesloten worden op de verdelers. De totale opbouwhoogte van dit vloerverwarmingssysteem bedraagt slechts 15 mm. SpeeTherm kan toegepast worden op houten ondervloeren, tegelvloeren als ook op beton- of steenachtige ondervloeren. Het systeem is geschikt om af te werken met ‘zwevende’ vloeren zoals laminaat of parket.

Ook voor koeling!
Een groeiende groep mensen heeft oog voor het milieu tijdens een verbouwing. Het doel is een aanzienlijk lager energiegebruik of zelfs een CO2 neutrale woning, die helemaal geen fossiele energie meer verbruikt. Om dezelfde redenen kiezen ook steeds meer mensen van wie de CV-ketel aan vervanging toe is, voor een lage temperatuur systeem zoals een warmtepomp. Dan is het goed om te weten dat beide systemen bij uitstek geschikt zijn om aan een warmtepomp gekoppeld te worden en zo in de zomer gebruikt kunnen worden om je woning te koelen!