Raamdecoratie en kunststof kozijnen

Op kunststof kozijnen moet je zuinig zijn. Het zijn kostbare producten, en beschadigingen zijn vaak moeilijk te herstellen. Als je er een gaatje in boort bijvoorbeeld, krijg je dat niet zomaar weer dicht. Hoe bevestig je raamdecoratie dan, als je niet in kunststof kozijnen kunt boren? Door te kiezen voor andere manieren van bevestigen.

plisségordijn toilet realiseer je droomhuis

Plisségordijnen
Plisségordijnen van Veneta.com kun je bevestigen zonder dat je in de kunststof kozijnen hoeft te boren. Hiervoor koop je klemsteunen, die het mogelijk maken de gordijnen vast te klemmen aan het kozijn. Plisségordijnen hebben verschillende functies. In de zomer houden ze de warme zonnestralen buiten. In de winter houden ze de kou buiten en de warmte binnen. Plisségordijnen hebben een unieke celstructuur die zorgt voor extra isolatie, waardoor je bespaart op je energierekening, of dat nu in de winter is om je huis met een kachel te verwarmen of in de zomer om je huis met de airconditioning koel te houden. Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in top down en bottom up uitvoering, die je ofwel van boven naar beneden of van beneden naar boven kunt bedienen.

Houten jaloezieën
Ook houten jaloezieën bevestig je zonder de kozijnen te beschadigen. Deze bevestig je namelijk in de muur boven het kozijn. Ze zijn geschikt voor (bijna) ieder raam omdat deze jaloezieën goed op maat te maken zijn. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf de hoeveelheid lichtinval en privacy in een ruimte. Houten jaloezieën hebben een klassieke, strakke uitstraling en passen daardoor in veel verschillende woonstijlen, van klassiek tot modern. Ze zijn goed schoon te maken en eenvoudig te bedienen.

​​​​​Rolgordijnen zijn heel eenvoudig te installeren voor een raam. Net zoals jaloezieën bevestig je ze niet in of aan het kozijn, maar aan de muur erboven. Een rolgordijn is makkelijk te bedienen met een koordje, en kies je zelf tot welke hoogte je het gordijn wilt laten zakken. Je bepaalt dus zelf de hoeveelheid lichtinval en inkijk. Hang je een rolgordijn in een ruimte waar meer kans is op vuil, zoals de keuken of de gang? Kies dan voor een rolgordijn met een vlak oppervlak, zodat je het gordijn makkelijk schoonmaakt. Daarnaast hebben rolgordijnen een isolerende werking, houden ze de zon tegen in de zomer. En kies je voor een verduisterend rolgordijn? Dan laten ze geen straaltje licht door. Dat maakt deze gordijnen ook ideaal voor de slaapkamer.