Raambekleding voor in de winter


De zomer is nu echt voorbij en er staan wat grauwe dagen op het programma. Het is dus helemaal niet gek dat je wat aanpassingen in je interieur wilt doen. Ook de verwarming moet weer aan en dat betekent dat jouw woning meer energie zal gaan verbruiken. Aangezien energiecontracten steeds duurder worden, is het een goed idee om te kijken hoe je hier het beste op kunt besparen. En hoe kun je leuker besparen dan door je interieur een beetje extra aan te kleden?! We geven je graag wat tips wat betreft raambekleding, zodat jij de winter lekker warm en knus doorkomt.

woonkamer, inspiratie, tips, raamdecoratie, realiseer je droomhuis

Rolluiken
Door rolluiken aan de buitenkant van je raam te plaatsen, zorg je voor een lekker donkere kamer. Dit is dus perfect voor in de slaapkamer, wanneer je echt profijt wilt hebt van die duisternis. Daarnaast zijn rolluiken ideaal wat betreft privacy, omdat je hier met geen mogelijkheid doorheen kunt kijken. Je kunt nog wat licht doorlaten middels de kleine gaatjes, mocht je toch wat licht nodig hebben. Naast de verduistering dempen rolluiken ook geluid en zorgen ze ervoor dat de ruimte beter geïsoleerd is. Eigenlijk alleen maar voordelen dus! Check Zonweringfabriek voor alle opties.

Gevoerde gordijnen
Hoe knus is het om de gordijnen lekker dicht te doen als het buiten donker begint te worden? In de woonkamer kun je het beste gevoerde gordijnen ophangen. Deze zijn lekker dik, zorgen voor veel privacy en een knusse sfeer en zijn ook nog eens isolerend. Ze houden de warmte lekker binnenshuis. Steek een paar gezellige kaarsjes aan en je hebt een ontzettend knusse sfeer in huis. Zorg wel dat deze niet over een verwarming hangen, anders kan de verwarming zijn werk niet goed doen en verlies je een hoop kostbare energie.

Houten jaloezieën
Houten jaloezieën zijn ontzettend hip tegenwoordig en dat is niet voor niets. Je kunt ze namelijk overal plaatsen, zoals in de keuken, de badkamer of in de hal. Hiermee kun je zelf kiezen hoeveel licht je door wilt laten, maar je kunt ze ook volledig sluiten voor privacy. Dit houdt ook nog eens een groot deel van de kou van de ramen tegen, wat goed is voor de lage energierekening. Je hebt houten jaloezieën tegenwoordig ook in allerlei kleuren, dus er is vast wel een variant beschikbaar die goed bij jouw interieur past.