Overweeg jij een overkapping?


De buitenruimte wordt tegenwoordig gezien als een onderdeel van ons interieur. We besteden er steeds meer aandacht aan, wat betekent dat terrasoverkappingen populairder zijn dan ooit tevoren. Overweeg jij een terrasoverkapping te plaatsen? In dit artikel lees je wat je moet weten!

veranda realiseer je droomhuis

Functie
Het draait er in de eerste plaats om waarvoor je de terrasoverkapping wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden: van simpele aanbouw tot volledige tuinkamer of een tuinhuis met overkapping. Het is maar net wat je wenst en hoeveel geld je te besteden hebt. Eén ding staat in ieder geval vast: elke optie maakt het buitenleven comfortabeler en zorgt ervoor dat je er het hele jaar door kunt genieten.

Materiaal
Terrasoverkappingen worden tegenwoordig veelal gemaakt van hout of van aluminium. Een houten terrasoverkapping biedt een warme uitstraling, is relatief voordelig geprijsd en eenvoudig te plaatsen. Het materiaal vergt doorgaans echter wel veel onderhoud om de kwaliteit ervan te behouden. Een aluminium terrasoverkapping is een stuk prijziger, maar heeft een bijzonder moderne uitstraling, gaat zeer lang mee en is onderhoudsvriendelijk.

Wil je de terrasoverkapping direct aan de woning laten plaatsen? Dan dien je deze eerst te funderen. Als de overkapping verzakt, heeft dit namelijk ook effect op de gevel van je woning.

Afmetingen
Daarnaast moet je bepalen hoeveel ruimte je voor de terrasoverkapping nodig hebt. Realiseer je hierbij: we onderschatten deze ruimte vaak. Dit wil zeggen dat er vaker voor een kleine(re) overkapping gekozen wordt. Echter heb je al gauw een overkapping van zo’n 3,5 meter diepte nodig als je er een ruime eettafel onder wilt kunnen plaatsen én droog wilt kunnen zitten. Al lijkt het financieel wellicht gunstig, kleiner is in dit geval niet altijd beter.

Advies
Als je overweegt een terrasoverkapping te plaatsen, laat je dan altijd adviseren door een specialist als Twentewood. Een specialist denkt met je mee over de mogelijkheden die jouw woning en jouw tuin te bieden hebben en ontwerpen met jou een overkapping-op-maat, zodat je eindigt met een terrasoverkapping die volledig aansluit op jouw wensen.