Organische vormen in de badkamer


Het was vorig jaar al een belangrijke badkamertrend, maar het blijft ook in 2023 nog erg geliefd: het gebruik van organische vormen in de badkamer. Het is een mooi contrast voor alle rechte lijnen en strakke hoeken die je regelmatig terugziet in moderne badkamers. Met ronde vormen en organische designs creëer je meer sfeer. Het geheel oogt speelser, zachter en mooi in balans. Wil je dit jaar ook organische vormen toevoegen aan jouw eigen badkamer? Gebruik dit artikel met ideeën dan ter inspiratie.

Ronde, ovale of organische spiegel
Als je geen tijd of budget hebt voor een complete badkamer make-over, kun je een aantal kleine elementen aanpakken. Vervang de rechthoekige badkamerspiegel bijvoorbeeld voor een ronde of ovale variant. Deze zijn verkrijgbaar in ieder gewenst formaat. Ben je niet bang om een statement te maken? Kijk dan eens naar een spiegel met organische en asymmetrische vorm. Dit geeft de badkamer een hele trendy look! Daarnaast is een ronde spiegel met verlichting dit jaar een goede aankoop. De verlichting is praktisch en legt nog meer nadruk op de zachte vorm.

Vrijstaande badkuip
Organische lijnen en afgeronde hoeken zijn ook terug te vinden in het sanitair. Wat vind je bijvoorbeeld van een vrijstaand ligbad met zo’n sierlijk uiterlijk? Het geeft jouw badkamer direct een chique hotellook. Je kunt kiezen voor een speelse eivorm of een wat strakker design zoals je ziet op de eerste afbeelding.

Badkamer REALISEER JE DROOMHUIS

Ronde opbouw wasbak
Een ronde waskom heeft karakter en klasse. Verstop de mooie vorm niet in het badkamermeubel. Laat het dus niet inbouwen, maar kies juist voor een opbouw waskom. Naast een standaard witte wasbak, kun je eens kijken naar een zwarte variant. Zwarte details blijven dit jaar nog erg populair. Zowel in de badkamer als de keuken. Zwarte kranen zijn eveneens een trendy toevoeging aan het wastafelmeubel.

Afgeronde kranen in de badkamer
Over badkamerkranen gesproken: natuurlijk zijn er op dit gebied ook voldoende organische designs verkrijgbaar. Denk aan een afgeronde wastafelkraan, douchekraan of vrijstaande kranen voor naast het bad. Een mooie kraan is zowel functioneel als decoratief!

Badkameraccessoires met organische vorm
Je maakt de badkamer af met de juiste accessoires. De mogelijkheden zijn eindeloos! Van een zeeppompje met organische vorm tot een ronde plantenpot. Een standaard handdoekenrek kun je daarnaast vervangen voor een ronde handdoekring. Al deze kleine veranderingen geven de badkamer een andere uitstraling voor het nieuwe jaar.

Ga jij deze badkamertrend met organische vormen verwerken in je eigen badkamer?