Optimaliseer je licht met LED panelen


Bij je droomhuis hoort natuurlijk een geoptimaliseerd lichtplan. In de keuken wil je voldoende licht om bij te kunnen werken, maar in de woonkamer wil je zacht licht waarbij je lekker tot rust kunt komen. Uiteraard moet de verlichting ook zuinig zijn en lang meegaan.

LED panelen: duurzaam, simpel en stijlvol
Ledverlichting staat bekend als één van de meest duurzame manier van verlichten. Ledlampen gebruiken erg weinig stroom en gaan tot wel 50.000 branduren mee. Daarnaast zijn er erg veel verschillende soorten ledverlichting waardoor er voor elke situatie wel een geschikte ledlamp te vinden is.

Ledpanelen zijn lichtgevende panelen die zowel aan het plafond als aan de muur bevestigd kunnen worden. Zo krijg je duurzame verlichting die als het ware geïntegreerd is in je woning of werkruimte. Ledpanelen zijn stukken zuiniger dan ouderwetse Tl-armaturen en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en varianten. Zo zijn er led panelen die gezellig warm licht verspreiden, maar ook led panelen die fel wit licht verspreiden. Wel zo handig in bijvoorbeeld de garage of in je werkruimte. Sommige led panelen zijn dimbaar, waardoor ze volledig tot hun recht komen in bijvoorbeeld de keuken. Let er bij dimbare led panelen wel op dat de dimmer geschikt is voor ledverlichting. Ouderwetse dimmers kunnen in combinatie met ledverlichting gaan zoemen of flikkerend licht veroorzaken.

Ledverlichting en lichtopbrengst
Wie op zoek gaat naar led panelen moet er rekening mee houden dat het aantal watt niets zegt over de lichtsterkte. Ledverlichting is zo zuinig dat de lampen soms maar 8 watt gebruiken, toch geven deze lampen dan vaak nog meer licht dan een ouderwetse gloeilamp. Bij het aanschaffen van ledverlichting kan je dus beter letten op het aantal lumen. De kleur van het licht wordt aangegeven met de letter K. 4000K is bijvoorbeeld vrij kil wit licht. Hoe lager het getal vóór de K, hoe zachter het licht.

Ben je benieuwd naar de verschillende soorten ledpanelen die te krijgen zijn? Ledlampendirect.nl heeft een zeer groot assortiment ledlampen. Informeer naar de mogelijkheden en wie weet is jouw droomhuis straks volledig voorzien van duurzame, stijlvolle ledverlichting!