Optimaal genieten van jouw jacuzzi


Steeds meer mensen kiezen voor een jacuzzi in eigen tuin. Heerlijk om echt te kunnen genieten. Ontspan na een lange werkdag of sluit samen met je partner de avond af. Een jacuzzi biedt ongelooflijk veel voordelen. Maar misschien heb je het idee dat je er nog niet alles uithaalt wat erin zit. Wil je nog meer uit je jacuzzi halen en echt volledig ontspannen en genieten? Maak dan gebruik van de onderstaande drie inspirerende tips en geniet volop.

Geniet van aromatherapie 
Wist je hoe belangrijk geuren zijn voor de mentale gezondheid? Geuren kunnen herinneringen opwekken, je doen ontspannen. Dit is dan ook een goede manier om voor extra ontspanning in de jacuzzi te zorgen. Voeg bijvoorbeeld eens speciale Jacuzzi geuren toe. Er zijn heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Deze zijn specifiek voor de jacuzzi ontworpen en kunnen dus ook geen schade aanrichten. Ze voegen enkel een waardevolle, ontspannende en romantische geur toe aan het water. Op die manier wordt een avondje ontspannen nog fijner en worden letterlijk alle zintuigen geprikkeld. 

Zorg voor muziek 
Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek een rustgevend effect heeft op het brein. Door naar muziek te luisteren, kan men ontspannen of juist meer energie krijgen. In stressvolle situaties kan luisteren naar muziek ook helpen om je gedachten te verzetten. Tijdens het luisteren naar muziek, maak je minder stresshormonen aan en lukt het beter om te ontspannen. Ook bevordert dit de aanmaak van endorfine. Dit wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Als je je gedachten lekker uit wil schakelen tijdens het ontspannen in de jacuzzi, mag goede muziek dan ook zeker niet ontbreken.

Nodig gezellig wat mensen uit 
Samen is bijna altijd leuker dan alleen. Heb je dus zin in een avondje bubbelen, maar kan je ook wel wat gespreksstof waarderen? Onderzoek dan of er meer mensen zijn die graag even komen bubbelen. Hoe leuk is het om er een klein feestje van te maken met een aantal vrienden? Verzorg lekkere hapjes, koude drankjes en zet de muziek aan. Zo wordt het nog leuker om van de jacuzzi gebruik te maken.