Onmisbare woondecoratie


Unieke en opvallende woondecoratie in huis kunnen niet ontbreken indien jij graag je eigen persoonlijke stijl en smaak wil vertegenwoordigen in huis. Door de vele opties aan decoraties is het nog weleens lastig om te ontdekken wat nu écht bij jouw woning past. Met wat inspiratie en ideeën in deze blog helpen wij jou een handje op weg! 

Lees hier alles over unieke decoratie-ideeën om je huis een frisse en persoonlijke uitstraling te geven. Denk aan handgemaakte objecten, vintage meubels of op maat gemaakte kunstwerken die niet alleen een verhaal vertellen, maar die ook extra charme aan je ruimte toevoegen. Zo realiseer je jouw eigen unieke interieur. 

Opvallende wanddecoratie
Allereerst is opvallende decoratie voor aan de wand een echte eyecatcher in iedere woning. Het mooiste en iets wat tijdloos is, is wanddecoratie van metaal. Deze veelzijdige accessoires kunnen elke kamer een moderne twist geven. 
Van abstracte vormen tot een stuk in de vorm van bloemen, een vlinder of een boom; met dit type decoratie kan je alle kanten op. Kies een vorm die past bij de grootte van je ruimte en voeg op deze manier een opvallend element toe aan je interieur. De manier hoe jij je huis decoreert bepaalt zo de hele sfeer! 

Verlichting voor een warme en stijlvolle sfeer
Verlichting is essentieel voor de sfeer in huis. Ook het decoreren van je huis is niet compleet zonder de juiste verlichting. Unieke lampen zijn zowel praktisch als stijlvol en geven je ruimte een nieuwe look. Ga voor een subtiel ontwerp of, als je van iets verrassends houdt, ga voor een speciale lamp die de kers op de taart is in jouw kamer.
Verlichting is dus veel meer dan een praktisch object; het is een element waarmee je de gewenste sfeer in je huis aanbrengt. Zachte, warme verlichting kan een ruimte gezellig en uitnodigend maken, terwijl statement verlichting, zoals een opvallende kroonluchter of moderne staande lampen, een stijlvol element kunnen toevoegen. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen stijl en functionaliteit en te kiezen voor lichten die bijdragen aan de uitstraling van je huis.

Een mooie vaas is meer dan alleen een plaats voor bloemen 
Vazen zijn ware kunstwerken en voegen elegantie toe aan elke kamer. Niet alleen voor het plaatsen van bloemen maar ook ter decoratie zijn deze producten fantastisch. Kies voor verschillende formaten bij elkaar of ga voor een grote vaas om een statement te maken. Dankzij de diverse stijlen, vormen en materialen, is er een variant te vinden voor elke smaak en stijl.
Een vaas is dus een veelzijdig decorstuk. De plaatsing van een vaas kan zowel op de grond, indien je een grote versie hebt gekozen, als op een tafel of kast. Op tafel staan ze mooi met een bos bloemen of een combinatie van verschillende droogbloemen. 
Van grote tot kleine vazen en van opvallende tot kleurrijke versies, met deze woonaccessoire voeg je textuur en persoonlijkheid toe aan de ruimte. 

Beelden voor in diverse woonstijlen
Naast wanddecoratie, sfeervolle verlichting en de mooiste vazen is een beeld ook een echte eyecatcher voor in huis. Beelden zorgen voor een extra'tje in huis en voegen karakter toe aan je interieur. 
Van klassieke sculpturen tot verrassende, kleurrijke of moderne stukken, beelden geven de ruimte een echte persoonlijke uitstraling. Ook zijn ze geschikt voor iedere woonstijl dankzij de veelal ruime keuzes uit soorten, maten en materialen. Plaats grote beelden in een saaie hoek in huis om deze op te fleuren, of plaats ze op een mooie pilaar om er een echt kunstwerk van te maken. Waar je je beeld ook plaatst, opvallen doet die zeker.

Maak van je huis een thuis met verrassende woonaccessoires
Voor welke woonaccessoire je nu ook kiest, ga in ieder geval voor een variant die past bij je eigen smaak en interieur. Kies een soort in bijpassende kleuren of van een materiaal wat je ruimte sfeer geeft. Wil je meer unieke woonaccessoires zien? Ga dan eens langs bij een verrassende woonwinkel. Hier vind je gegarandeerd inspiratie en ideeën die jouw huis op laten vallen!