Online of offline meubels shoppen?


“Nog dezelfde dag thuisbezorgd” – een veelvoorkomende boodschap op menig webshop. Vanaf je luie stoel kun je razendsnel bestellen wat je hartje maar begeert. Dat is natuurlijk erg verleidelijk, maar betekent niet alleen maar goeds: je kunt het product namelijk niet in het echt zien, aanraken of uittesten. Bij sommige producten niet zo’n probleem, bij meubels een groot gemis. In dit artikel zetten we voor je op een rij waarom je meubels beter fysiek kunt kopen dan online kunt shoppen.

Advies op maat
Waar fysieke winkels in uitblinken ten opzichte van webshops is de service die ze je kunnen leveren. Of je nu meubels gaat winkelen bij een woonwinkel of bij een warenhuis als Coppens warenhuis, er staan zonder twijfel enthousiaste winkelmedewerkers voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je van advies te voorzien. De winkelmedewerkers denken graag met je mee, zijn op de hoogte van de laatste trends en kunnen je een welkome frisse blik bieden.

Heb je een aankoop gedaan en is er naderhand iets mis? Ook dan kun je gewoon een bezoekje brengen aan de fysieke winkel om samen opzoek te gaan naar een oplossing!

De complete ervaring
Hoe makkelijk beeldschermshoppen ook is, je mist toch een deel van de winkelervaring. Je kunt een product namelijk niet echt zien, aanraken en uittesten. Bovendien geldt met meubelstukken dat je ze ook niet eenvoudig kunt retourneren of in veelvoud kunt bestellen. Terwijl je vaak een behoorlijk bedrag moet neerleggen voor de aankoop ervan.
Als je fysiek gaat winkelen, kun je meubelstukken niet alleen zien, maar kun je ze ook voelen en uitproberen. Zo kun je zelf ervaren hoe comfortabel die ene hoekbank nou daadwerkelijk is, door er uitgebreid op plaats te nemen en voorkom je dat het na aankoop anders uitvalt dan verwacht.

Erop uit!
Tenslotte is fysiek winkelen ook gewoon ontzettend leuk! Je kunt je zo een aantal uren vermaken en volop inspiratie opdoen in een riante woonwinkel, compleet warenhuis of de gehele woonboulevard. Toe aan pauze? Met een beetje geluk kun je er zelfs terecht voor kop koffie, gebakje of een lekkere lunch!